Haberler

Yozgat'ta Dolu ve Sel Ekili Alanlara Zarar Verdi

Yozgat’ta akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi.

Yozgat'ta akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi.

Yozgat merkeze bağlı Osmanpaşa, Sarınınören, Bayatören ve Battal köylerine düşen dolu hububat başta olmak üzere nohut, mercimek, ayçiçeği, pancar ve sebze bahçelerine zarar verdi. Osmanpaşa Köyünde şiddetli yağmurun ardından oluşan sel sebze bahçelerini ve hububat alanlarını sular altında bıraktı. Yaklaşık on dekar sebze bahçesi sel suları altında kalan Hidayet Yılmaz isimli çiftçi, çok şiddetli yağmur yağdığını belirterek, "Bahçemizin önünden Atatürk yolu geçiyor, Karayolları yolun menfezini kapatınca sel suları burada bir göl oluşturdu. Şimdi bizim zararımızı kim ödeyecek. Eğer buradaki menfez kapanmasaydı, su gider ve bu kadar zararımız olmazdı" dedi.

Sarınınören köyü ve çevre köylerinde de etkili olan dolu, ekili alanlara yüzde yüz oranında zarar verdi. Köy Muhtarı Keşmen Ersoy, yağmurla birlikte dolu yağdığını belirterek, "Bizim köyümüzde 4 bin dekarın üzerinde çevre köylerle birlikte yaklaşık 30 bin dekar alanı dolu vurdu. Özellikle buğday ve arpa biçilemez duruma geldi. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Ersoy Ersoy isimli çiftçi de, çiftçilerin ekinden fazla bir şey kazanamadığını belirterek, "Bu yıl bir de dolu düştü, hiçbir şey elimize geçmeyecek. Ekinlere biçerdöver girmez. Devletimizden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yağmur Yozgat merkezde de yolları göle çevirdi. Sürücüler yollarda oluşan su birikintilerinde ilerlemekte zorlandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

naci türker paşaköy sulama biliği başkan:

allah çifçinin yardımcısı olsun bu doğal afetler karşısında yapacak bir şey yok sadece osman paşa sarının ören değil bütün çevre köyler aynı durumda ben paşaköylüyüm bizdeki hasar daha fazla allah yar ve yardımcımız olsun bütün çevrede zarar gören çifçilerimize geçmiş olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title