Haberler

Yozgat 13. Sürmeli Şenlikleri 7 Temmuz'da Başlıyor

Yozgat 13.Uluslararası Sürmeli Şenlikleri 7,8,9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yozgat 13. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri 7,8,9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer bir basın toplantısı düzenleyerek Yozgat 13. Uluslarrası Sürmeli Şenlikleri programı hakkında bilgi verdi. Şenlik düzenlemekteki amaçlarının Yozgat'ı en iyi şekilde hem Yozgatlılara hem ülke geneline hemde tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Yozgat Valisi Necati Şentürk, "Şenlik 6 Temmuz Cuma akşamı resim sergisi, Yozgat tanıtım filmi gösterimi ve Nida Tüfekçi Tütrk Halk Müziği konseri ile başlayacak. 7 Temmuz Cumartesi günü ise mehter takımı eşliğinde başlayacak yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında program düzenlenecek. Cirit gösterisi, Azerbeaycan Halk Dansları Topluluğunun gösterileri, akşam ise Hilmi Şahballı konseri düzenlenecek ve havi fişek gösterileri yapılacak"dedi.

8 ve 9 Temmuz günleri de programların bulunduğunu ifade eden Vali Şentürk, "Biz tüm halkımızın şenliklere katılmasını istiyoruz. Yozgat'ı önce kendimize sonrada bütün dünyaya tanıtalım" diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Sürmeli Şenliklerinin her geçen yıl daha kapsamlı düzenlemeye çalıştıklarını belirterek,"Daha önce Sürmeli Şenliklerini düzenlerken işadamları kamu kurum ve kuruluşları banka temsilcileri ile toplantılar düzenliyorduk. Ancak yapılan toplantılarda hiçbir şekilde maddi bir destek sağlanmıyordu. Geçen yıl yapılan toplantıda bir bankamız sadece 100 TL yardım yapmak istedi bize kabul etmedik" dedi.

Tüm vatandaşları Yozgat Sürmeli Şenliklerine davet eden Başkan Başer, "Amacımız Yozgat'ı en iyi şekilde tanıtmaktır. Bunda da basın mensuplarımızdan yardım bekliyoruz. İnşallah basın mensubu arkadaşlarımız tüm programları takip ederek gerekli desteği sağlayacaklardır" ifadeleri kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Şentürk Nida Tüfekçi Yusuf Başer Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title