Haberler

Yörükoğlu: "Borun Gelecekte Hayatımızda Önemli Bir Yeri Olacağını Düşünüyoruz"

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Bor Sempozyumu (BORON2019) devam ediyor.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Bor Sempozyumu (BORON2019) devam ediyor.

NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki çeşitli salonlarda farklı oturumlar halinde devam eden sempozyumda, bor konusunda uzman 35 yerli ve yabancı konuşmacı sunumlar yaptı.

BOREN Başkanı Doç. Dr. Abdulkerim Yörükoğlu, AA muhabirine, borun genel ve stratejik kullanım alanlarının değerlendirildiği sempozyumda, bor endüstrisinde gelinen nihai durum ve gelecek projeksiyonlarının ele alındığını belirtti.

Yörükoğlu, oturumlarda başta Japonya, Almanya, Çin, Kanada, Hindistan ve Güney Afrika olmak üzere çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 katılımcının, belirlenen 13 konuda fikirlerini ortaya koyduklarını aktardı.

Doç. Dr. Yörükoğlu, şunları kaydetti:

"Sempozyum, 35 konuşmacının 13 ana konuda 250 sunumuyla devam ediyor. Bor madeninin aranmasından işlenmesine, malzemesinden kullanım alanlarına kadar her yönüyle düşünce, fikir ve çalışmalar ortaya konuluyor. Uzun zaman sonra bor ile ilgili uluslararası camiada gerçekleştirilen sayılı etkinliklerden biri oldu. Bu kapsamda her bir oturumla ilgili özet notlar çıkarılıyor. Bitiminde ise bu oturumlardan elde edilen veriler sonuç bildirgesi haline getirilecek. Bildirge bor sektörünün ilgisine sunulacak, BOREN'in bundan sonraki stratejisinde kullanılacak. Çünkü borun gelecekte hayatımızda önemli bir yeri olacağını düşünüyoruz. Kendimize yol haritası çizeceğiz."

Sempozyum, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yörükoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title