Haberler

MetroPOLL'den yılın son anketi! Sonuçlara ittifaklar arasındaki oy farkı damga vurdu

Güncelleme:

MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından yapılan yılın son anketinin sonuçları paylaşıldı. Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 26.2, CHP yüzde 21.4, İYİ Parti yüzde 10.9, HDP yüzde 9.1, MHP ise 4.2 oranında oy aldı. İttifakların oy oranı ise Millet İttifakı yüzde 32.3, Cumhur İttifakı yüzde 30.4 olarak şekillendi.

Yeni yıla sayılı günler kala anket şirketleri de yılın son anketlerine ilişkin bilgileri vermeye başladı. MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 2021 yılı için son olarak gerçekleştirdiği "siyasi partilerin oy dağılımı" anketinin de sonuçları paylaşıldı. Ankete göre sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti barajı geçebildi. Millet ittifakı ise Cumhur İttifakı karşısında yüzde 1.9 öne geçti.

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE FARK DAHA AZ

MetroPOLL Araştırma'nın anketinden çıkan rakamları, Halk TV yazarı İsmail Saymaz kendi köşesinden paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranları AK Parti yüzde 23.9, CHP yüzde 20.3, İYİ Parti yüzde 10.5, HDP yüzde 8.8, MHP yüzde 3.9, DEVA Partisi ise yüzde 1.9. olarak şekillendi.

AK PARTİ VE MHP'NİN TOPLAM OYU 30.4

Kararsızlar dağıtıldığında ise tablo şöyle şekillendi: AK Parti yüzde 26.2, CHP yüzde 21.4, İyi Parti yüzde 10.9, HDP yüzde 9.1, MHP yüzde 4.2, DEVA da yüzde 2.2. Bu durumda iktidar partisi ile Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'nin toplam oyu 30.4'ü buluyor. Millet İttifakı ise 32.3 oranında oy aldı.

MANSUR YAVAŞ ÖNDE ÇIKTI

MetroPOLL Araştırma'nın anketinde Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin oy oranları da paylaşıldı. Buna göre olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş yüzde 54.4 oranında oy alırken, Erdoğan yüzde 32.9 aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında Ekrem İmamoğlu'nun çıkması durumunda ise oy oranları Erdoğan yüzde 36.6, İmamoğlu yüzde 48.7 olarak şekillendi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500

Yorumlar (61)

Kubilay Yalçınkaya:

Bu anketi yapanlar sahtekar ve ül kedüşmanı

465
482
yanıtYanıtla
Fight For Us:

Helal olsun vallaha nasıl far kettin..

yanıt14
yanıt6
Doğuş:

Bence şu anda cumhur ittifakının oy oranı yüzde 20lerdedir. Yüzde 80 diğer bütün partililerdedir.

485
312
yanıtYanıtla
Kurt bey:

PKK lilarin orani kactir.

yanıt7
yanıt22
Riza Sarp:

kim yapiyor bu anketi kilicdaroglumu:))

314
466
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Akp , % 30 ların altına inmez

180
331
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Anket firmalarının yaptığı en büyük hatalardan bir taneside kararsız seçmeni eşit yada partilerin oy oranına göre dağıtmasıdır . Bu gibi dağıtımlar sonucu chpye 3 akp ye 5 puan filan gidiyor ama hakikat öyle değil . Türkiyede kararsız seçmenin yüzde 85 i sağ seçmen ve bu seçmen gidip chpye oy vermez kararsızlardaki chp oyu yüzde 1 bile değil . Bu seçmen kitlesi iyi partiye yada yeni kurulan partilere oy verebilir yada akpye geri döner . Kararsızların eşit dağıtılması yanlıştır .

255
150
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Seçimde görürsün ne olduğunu kararsız birisi olarak yazıyorum

yanıt142
yanıt54
Burak Ergül:

Görürüz tabi ben burada tarafgir bir yorumda bulunmadım son 6 seçimdir anket firmaları büyük hüsranda yüzde 95 i başarısız sebebi kararsızları eşit dağıtıp akp ve chpyi yakın oy göstermeleri . Kararsız olan seçmen daha önce akpye oy vermiş seçmendir yüzde 85 bu seçmen kitleside chpye oy vermem kime oy vermeliyim diye düşünmektedir .

yanıt77
yanıt51
Boş Yapma Doldur:

Boş yapma Burak efendi yazını oku kör herif kimse CHP ye oy vermez demişsin senin ve senin gibiler zaten ne yaptığını bilmediği için bu günler böyle geçiyor

yanıt110
yanıt88
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title