Haberler

Yılın Şirketi Arbel, Dünyada da Lider

Dünya Gazetesi Tarafından Yapılan 'Ekonominin Şeref Kürsüsü'nde Ülker ile Beraber Yılın Şirketi Seçilen 'Arbel', Kanada ve Toronto'da da Alanında Yılın Şirketi Seçildi. Dünyada 'Mercimek Lideri' Olarak Tanınan Arbel, Bu Yıl 'Makarna' Sektöründe Liderliğe Oynamayı Planlıyor.

Dünya Gazetesi tarafından yapılan 'Ekonominin Şeref Kürsüsü'nde Ülker ile beraber Yılın Şirketi seçilen 'Arbel', Kanada ve Toronto'da da alanında yılın şirketi seçildi. Dünyada 'mercimek lideri' olarak tanınan Arbel, bu yıl 'makarna' sektöründe liderliğe oynamayı planlıyor.

Dünya Gazetesi'nin 17 yıldır geleneksel olarak düzenlediği 'Ekonominin Şeref Kürsüsü'nde yılın en iyi şirketi Arbel seçildi. Kanada ve Avustralya'ya yaptığı fabrika yatırımlarıyla menşei çeşitlemesine giden firma, böylece Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere üç kıtaya açıldı. Geçen yıl Toronto Borsası'nda da halka açılan firma Kanada'nın en çok ilgi gören şirketleri arasında yer alıyor.

-2007 YILINDA KANADA'NIN EN BÜYÜK İHRACATÇISI ARBEL OLDU

Arbel Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 1980 yılında kurulan Arbel'in köklü bir geçmişi bulunduğunu anlattı. Türkiye'de uzun süreli geçmişe sahip ender gıda firmalarından biri olduklarına değinen Arslan, "2007 yılında sadece Türkiye'de değil dünyada da çok büyük açılımlar yaptık" dedi. Global alanda büyümeyi amaçlayarak, üretim yapılan bölgelerde bulunmak gerektiğini ve bu nedenle 2007 yılında Kanada ve Avustralya'da fabrika yatırımları yaptıklarını belirten Arslan, "Global bir firma olmamız için üretim yapabileceğimiz bölgelerde de bulunmamız gerekiyor. Yoksa rekabet şansını kaybedersiniz. Türkiye'de de tarım ürünleri konusunda tarımın desteklenmemesi gibi problemler var. Tarım Bakanlığı da bunu belli bir programa oturtamadı. Bu nedenle biz de yurtdışında yerimizi aldık. 2007 yılında da bakliyat alanında Kanada'nın en önemli ihracatçısı olduk" dedi.

-2007'DE İKİ KAT BÜYÜYEN ARBEL, 2008'DE AYNI BAŞARIYI YAKALAYACAK

Arslan, Avustralya ve Toronto'dan üçüncü ülkelere yüksek oranda ihracat yaptıklarına da dikkat çekerken, "Bu firma Türkiye'nin dışında da büyüyünce geçen yıl Toronto Borsası'na girdik. Hisse fiyatımız 5.4 Kanada Doları'ndan 10 Kanada Doları'nın üzerine çıktı. Geçen yılı iki kat büyüyerek kapattık. Borsa yorumcularına göre 2008 yılını da 20 Kanada Doları'nın üzerinde kapatmamız bekleniyor" dedi. Toronto'da da alanında yılın şirketi olduklarını ve yabancı basın tarafından 'mercimek lideri' olarak tanındıklarını belirten Arslan, 2008 yılında da, fabrikaların üretim kapasitelerini artıracaklarını bildirdi. Arslan, 2008 yılında özellikle makarna alanında liderlik planları bulunduğunun altını çizdi. Yılın şirketi unvanını hak ettiklerine inandığını kaydeden Arslan, "Dünyanın en önemli yerlerinde büyük başarı elde ettik ve başarımızı da artırıyoruz. Bunu ekibimize borçluyuz" diye konuştu.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title