Haberler

Yılın Basın Fotoğrafları 2015 Sergisi Ege İletişim'de

Güncelleme:

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından seçilen yılın basın fotoğrafları, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilerin, akademisyenlerin ve vatandaşların ziyaretine açıldı.


Sergide, Şubat ayında "World Press Photo" ödüllerinde iki ayrı ödüle birden layık görülen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu foto muhabir Bülent Kılıç'ın fotoğraflarının da yer alması, sergiye olan ilgiyi artırdı.

"SERGİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İÇİN ANLAMLI"

Açılışta ilk konuşmayı yapan Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alahattin Kanlıoğlu, serginin İletişim Fakültesi'nin yeni binasında yapılmasının fakülte için değerli olduğunu belirtirken iki yıldır serginin birincisinin de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Bülent Kılıç olmasının fakülte için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Kanlıoğlu, ardından sözü Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Temsilcisi Kadir Kemaloğlu'na bıraktı.

"FOTO MUHABİRLERİ GAZETECİLERİN ÖNCÜ KUVVETİDİR"

Kendisinin de EÜ İletişim Fakültesi mezunu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Kemaloğlu, foto muhabirlerinin, gazetecilik mesleğinin öncü kuvvetleri olduğunun altını çizdi. Kemaloğlu, "Bu sergi, gazeteciliğin öncü kuvveti olan foto muhabirlerinin etkisini yansıtması açısından oldukça önemli. Örneğin Bodrum'da hayatını kaybeden Aylan Bebek, belki de mültecilerin kaderini etkileyen bir basın fotoğrafı oldu. Burada görmekte olduğunuz basın fotoğrafları da, derneğimizin üyeleri ve jüri tarafından seçilerek belirli önem doğrultusunda sıralandı. Umut ediyorum ki tüm iletişim fakültesi öğrencileri bu sergideki fotoğrafları dikkatle inceler ve mesleklerinin ayrılmaz bir parçası hâline getirebilirler." dedi. Kadir Kemaloğlu, sözlerini serginin öncülüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Alahattin Kanlıoğlu'na teşekkür ederek tamamladı.

Öğrencilerin yoğun katılımının gözlendiği sergi, 22 Ocak tarihine kadar Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Bülent Kılıç Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title