Haberler

Yıldırım ve Gül Nikah Şahidi Oldu

Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın oğlu Burak Aydın ile Kübra Karaca'nın nikah töreninde şahitlik yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın oğlu Burak Aydın ile Kübra Karaca'nın nikah töreninde şahitlik yaptı.

Burak Aydın ve Kübra Karaca çifti, Sivas'ın Eğri Köprü Mahallesi'nde düzenlenen törenle dünyaevine girdi. Çiftin nikahını, damadın babası Sivas Belediye Başkanı Aydın kıydı.

Başbakan Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün şahitliğinde tamamlanan nikahın ardından geline nikah cüzdanını 11. Cumhurbaşkanı Gül verdi.

"Evlilik, uzun ince bir yol"

Gönüllü şahitler olarak bu güzel ana tanık olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, genç çifte mutluluk diledi.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Burak ve Kübra, evlilik Aşık Veysel'in dediği gibi uzun ince bir yol. Hemen öyle telaşlanmayın. Bu yolları sizin için Ulaştırma Bakanımız uzun duble yol haline getirdi. Burada işiniz kolay olacak ama zaman zaman da tabii ki zorluklarınız olacak. Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız, mutlulukları da paylaşıp artıracaksınız. Bir ömür boyu sevgiyle samimiyetle sadakatle bu yolculuğu sürdüreceksiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gittiği nikahlarda nasihatleri olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, gidemediği nikahlara da bizi görevlendiriyor. Biz de aynı nasihati tekrar ediyoruz. Bunu da anlatırken, Beypazarlı bir ihtiyar amcanın tekerlemesi var, burada da onu tekrar edelim. 'Bir olur, garip olur. İki olur, rakip olur. Üç olur, denge olur. Dört olur, bereket olur, gerisi Allah kerim.' İnşallah bu iki gencimizden, ülkemize, milletimize bayrağını seven nesiller yetiştirmeyi Mevlam nasip eyler."

"Güzel bir aile olun"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çifti tebrik ederek "Güzel bir aile olun, güzel bir evlilik olsun, örnek olun. 'Sırat-ı müstakim' üzerine yetiştirildiniz, güzel çocuklarınız olsun, onları 'sırat-ı müstakim' üzerine yetiştirin. Vatana, millete, herkese hep hayırlı hizmetlerde olsunlar." dedi.

Nikah törenine, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Abdullah Gül Burak Aydın Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title