Haberler

Yıkım kararı alınan kaçak yapıyı sahibi, akrabalarıyla yıktı

Güncelleme:

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'ndeki yıkım kararı alınan kaçak ahşap yapı, sahibi, akrabaları ve komşuları tarafından yıkıldı.

Fırtına Vadisi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yıkım kararı alınan kaçak yapıların yıkımı işlemi sürüyor. Şenyuva köyünde restoran olarak kullanılan, Mansur Engin'in sahibi olduğu ahşap yapı için de yıkım kararı alındı. Engin, yıkım ekiplerini beklemeden, akrabaları ve komşularının yardımıyla kaçak yapıyı yıktı. Ahşap yapıyı 2017 yılının başında inşa ettiğini, 'imar barışı' düzenlemesi için başvuru yaparak, ödemesini gerçekleştirdiğini söyleyen Engin, yapının kaçak olmadığını savundu. Mansur Engin, ayrıca 'imar barışı' başvurusunun iptal edildiğini söyledi.

Yıkım kararı alınan kaçak yapıyı sahibi, akrabalarıyla yıktı

"BİR DAHA PARA HARCAMASIN DİYE YIKIYORUZ"

Yıkıma yardım eden Mansur Engin'in ablası Firdevs Ergüner (71) ise babasının tapulu arazisine işletme kurduklarını belirterek, "Kardeşim burayı yapmak için masraf etti, borca girdi. Şimdi sökülmesi içinde bir daha para harcamasın, diye komşuları ve eş dost birlik olduk, yıkım işine yardım ediyoruz" dedi.

Yıkım kararı alınan kaçak yapıyı sahibi, akrabalarıyla yıktı

"İMAR BARIŞI" BAŞVURULARI İPTAL EDİLDİ

Mansur Engin'in akrabası Sabiha Karayalçın da "Doğaya uyumlu olabilmesi için tüm imkanlarımızı kullandık. Çivili tahta yerine geçme tahta yaparak, daha orijinal bir yapıyı kurduk. 2017 yılında inşaat çalışmalarımızı tamamlayarak bir süredir burada hizmetimize devam ediyorduk. 31 Aralık 2017 öncesi yapılan bir yapı olduğu için 'imar barışı'na başvurduk. Gerekli ödemeyi de yaptık. Şimdi başvurumuz iptal edildi, paramızı bile iade etmediler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırtına Vadisi Çamlıhemşin Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500

Yorumlar (6)

UFUK:

İmar barışına müracat edip çıkmayınca para yanıyor mu eğer doğru ise bu bir soygun

1
2
yanıtYanıtla
tesisatçı:

bu Karadeniz de millet kaçağa amma meraklıymış arkadaş yıka yıka bitiremediler. Yaylalarda yer kalmadı diye haber oluyorlar. Üstten kaçak yapamazsa yerin altından su borusuna kaçak ekliyorlar.

1
2
yanıtYanıtla
Ayaz:

Karadeniz de nerde görülmüş kaçak kullanım ne elektrik nede su keza zaten doğal kaynaktan olduğu için su ücretsizdir kendi imkanlarıyla köylü yapar suyu tesisatı köy yolları istimlak ücreti ödenmez gönüllü arazinden izin verirsin üstüne bire para verip yolu beton döktürürsün yaylaya gelince adamın kendi tapulu arazisi sen o bu gelecek yayla görecek diye adam kendi malına bir şey yapmasın mı bence bilmeden konuşmamak gerek

yanıt1
yanıt0
aga:

imar barisi diye bir sey olmaz para gelsi yada birileri mutlu olsun diye af olmaz suc kacak ise kanun yik derse yikar ufak paralar icin o kadar yer isgal oldu yine suclu kazandi bir de bu kacak yapilar yapilir iken yumanlar bence ceza alacak sen yap bir sey olmaz secim var yada benim tanidik var yap bir sey olmaz diyenler ayni ceza alacak izinsiz yapanlar da para ve hapis cezasi alacak o kadar makine insan yikmak icin zaman kullaniyor marsaf kacak yapanlar ødemesi gerek

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

onu yikarsan baska yerde yenisini yaparsin

0
0
yanıtYanıtla
Larin:

Adalet sadece bir kadın ismi olmamalı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title