Haberler

Yeşilyurt Avm'den Engellilere Anlamlı Etkinlik

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi(AVM) Engelliler Haftası kapsamında “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” etkinliği düzenledi.

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi(AVM) Engelliler Haftası kapsamında "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" etkinliği düzenledi.

Yeşilyurt AVM açık otopark alanı içinde düzenlenen etkinlikte normal vatandaşlar, engelli vatandaşların yerine geçerek çeşitli etkinliklere katıldılar. Etkinlikte vatandaşlar ve engelliler gün boyunca basketbol, futbol, badminton ve bocce oynadılar.

Engelliler ve normal insanların arasında bir fark olmadığını altını çizmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Yeşilyurt AVM Müdür Yardımcısı Neslihan Apak, " Türkiye'de her 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Biz de her yıl engelliler için birçok çalışma yapıyoruz. Ama özellikle Engelliler Haftası'nda toplumda farkındalık oluşturabilecek etkinlikler tertip etmeye çalışıyoruz. Bugün burada birçok engelli spor kulübü sporcuları ve temsilcileri var. AVM ziyaretçileri ve bu etkinliğe katılmak isteyen herkesle farkındalık mücadelesi yapacaklar. Bugün burada çok engelli arkadaşlarımız var. Sadece 2 parmağını kullanıp badminton sporu ile hayata tutulmaya çalışan insanlar var. Biz de onarın spor kanalı ve sosyalleşme kanalı ile nasıl hayata tutulmaya çalıştıklarını fark edebilmek için bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.

İnsanları sosyalleştirmek için böyle organizasyonlara katıldıklarını belirten Amisos 55 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, "Biz burada kimsenin seyirci koltuğunda oturmasını istemiyoruz. Bizimle beraber müsabakalara katılmalarını istiyoruz. Biz her şeyi beraber yapacağız. Çünkü beraber yaptığımız zaman empati olur. Ancak o zaman bizim yapmaya çalıştığımız şeyleri insanlar daha iyi anlar. Yoksa tribüne 2 defa gelir bir daha ki sefere sıkılırlar. O yüzden 'bizimle beraber sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarını istiyoruz" dedi.

Müsabakaların ardından ağır bedensel engelli Muammer Koç, katılımcılara canlı org performansı sergiledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Yeşilyurt Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title