Haberler

Zorba Balesi Büyüledi

11.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dün akşam Zorba Balesi'ne ev sahipliği yaptı.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dün akşam Zorba Balesi'ne ev sahipliği yaptı. Sahnelendiği 35 ülkenin ardından Mersin prömiyeri gerçekleştirilen Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in Zorba Balesi, ayakta alkışlandı.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali devam ediyor. Festival Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, dün akşam Zorba balesinin Mersin prömiyeri yapıldı. Kültür Merkezi'ndeki temsil öncesinde Bale Başkoreografı Mehmet Balkan tarafından hazırlanan "Dünya Dans Günü" bildirisi okundu. Anna Krzyskow'un sahneye koyduğu Zorba balesinin koreografisini Lorca Massine hazırladı. Orkestra şefliğini Vladimir Lungu, dekorunu Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Aydan Çınar üstlenirken, eserin koordinasyonunda Zeynep Sunal görev aldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası konsertmaister'liğini ise Marina Kvlividze yaptı. Yaklaşık 600 kişinin izlediği bale gösterisi izleyiciden büyük beğeni topladı. İlgi ile izlenen gösterim sonunda izleyicilerden büyük alkış alan sanatçıların sirtaki sahnesi de büyük alkış aldı.

Öte yandan, 18 Mayıs'a kadar devam edecek olan festivalde, 7 Mayıs Pazartesi günü perdesiz gitarın üstadı Cenk Erdoğan Trio sanatseverlerle buluşacak. Mersin Kültür Merkezi'nde sahne alacak olan Cenk Erdoğan Trio, özgün müzik konseri ile izleyicilere keyifli saatler yaşatacak. Kültür Merkezi, 8 Mayıs Salı günü de üstün müzik kabiliyetlerini tiyatro oyunculuğu ile buluşturan MozART Grubu'nun eşsiz bir müzikal kabaresine sahne olacak. Polonya'nın en saygın okullarında klasik eğitim almış 4 yetenekli sanatçının, klasik müziği özgün espri anlayışlarıyla harmanlayarak sergiledikleri performansları, tüm dünyada hayranlıkla izleniyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mikis Theodorakis Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title