Haberler

Yunanlı Misafirler Edremit'te

Ayvalık'ta Bulunan Jale Tur Yetkilileriyle Yapılan Anlaşma Kapsamında Her Hafta Salı Günü Midilli'den Ticaret ve Turizm İçin Edremit'e Gelmesi Planlanan Turların İlki Gerçekleşti.

Ayvalık'ta bulunan Jale Tur yetkilileriyle yapılan anlaşma kapsamında her hafta Salı günü Midilli'den ticaret ve turizm için Edremit'e gelmesi planlanan turların ilki gerçekleşti.

11-18 Mayıs tarihleri arasında Midilli'de yapılan ticaret fuarında, Edremit Belediyesi tarafından hazırlatılan Yunanca "Edremit Ticaret Rehberi" büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Midilli'den Edremit'e alış veriş transferini başlatmak için bir dizi görüşmelerde bulundu. Edremit Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplantı sonrasında esnafın yüzünü güldürecek anlaşma sağlandı. Jale Tur Yetkileri Fatih ve Eşref Jale ile prensiplerde anlaşan Başkan Yunus Bozbey, verilen sözleri yerine getirerek Edremit'e ilk Yunanlı kafilesini getirdi. İki otobüs dolusu Yunanlı vatandaş, rehberi eşliğinde geldiği ilçe meydanında otobüslerden indi ve alışverişe koyuldu. Belediye hoparlörlerinden Yunanlı misafirlerin ilçeye geleceğini haber alarak iş yerlerine çeki düzen veren esnaf, Yunanlılara ilgi gösterdi.

Misafirleri Cumhuriyet Meydanı'nda karşılayan Yunus Bozbey, zabıta ekiplerini de kafileye eşlik etmesi için görevlendirdi. Karşılaştıkları sıcak ilgiden memnun kaldıklarını belirten Yunanlılar, ticaret anlaşmasını ve turların düzenlenmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, "Edremit esnafı Türk vatandaşlarının misafirperverliği çok güzel. Edremit'te fiyatlar da uygun. Bundan sonra her hafta Edremit'e gelmeyi düşünüyoruz. İki ülke arasında bu tür bir anlaşma yapıldığı için mutluyuz" dedi.

Genelde işlerinin durgun olmasından yakının ilçe esnafı da, Yunanlı misafirlerin ilçeye gelişine sevindi. Bu sayede işlerinin daha da artacağını ve küçük esnafın hareketleneceği söyleyen esnaflar, "Edremit Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve bugün ilki gerçekleşen ticari ziyaretler çok iyi sonuçlar doğuracak. Bu geç kalınmış bir olaydı. İnşallah her iki ülke için de faydalı olur. Yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Bozbey ise, "Esnafımıza destek olmak, yüzlerini güldürmek için bu çalışmaları aylardır sürdürüyorduk. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda Midilli'ye bir ziyaret gerçekleştirdik. Edremit'e gelmek isteyen bir çok komşu ülke insanı ile sohbet ettik. Yetkili makamlarda görüşmeler yaptık. Sonunda Edremit'e Ayvalık otobüs aktarmalı günü birlik ticaret turlarını başlattık" dedi.

(SŞ-MŞ) 03.06.2008 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title