Haberler

Yüksekova'da BDP Adayı Ruken Yetişkin İkinci Kez Seçildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde daha önce görevden alınan eski Başkan Ruken Yetişkin, rekor bir oy oranı ile tekrar seçildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde daha önce görevden alınan eski Başkan Ruken Yetişkin, rekor bir oy oranı ile tekrar seçildi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) yaklaşık yüzde 86.6 oyla belediye seçimlerini kazandığı Yüksekova ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre BDP'nin Yüksekova'da belediye ve il genel meclisi üyesi adaylarının tamamı da seçilmiş oldu. Daha önce 7 aylık hapis cezası nedeniyle görevden alınan ilçenin ilk kadın belediye başkanı Ruken Yetişkin, tekrar rekor bir oy oranı ile seçilmiş oldu.

Toplam seçmen sayısının 37 bin 860 kişinin olduğu ilçede 29 bin 123 seçmen sandık başına gitti. 27 bin 616 oy geçerli sayılırken, bin 507 oy ise geçersiz sayıldı. BDP 23 bin 908 oy alırken, AK Parti 2 bin 895, MHP 402, CHP 286 ve Saadet Partisi ise 125 oy aldı.

İl genel meclisi üyeliğine seçilenler ise Mürsel Özdil, Ayhan Polat, Gülüzar İliş, Abdulsamet Tekin, Sibel Çapraz oldu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title