Haberler

Yozgat'ta 'Ekoloji Temelli Doğa Eğitim Projesi'

Türkiye'nin İlk Milli Parkı Olan Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın Turizm Yönünden Tanıtımının Daha İyi Yapılması ve Tabiat Varlıklarının Korunması Amacıyla Tübitak Tarafından Desteklenen 'Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi'nin 28 Temmuz-6 Ağustos 2008 Tarihleri Arasında Yozgat'ta Uygulanacağı Belirtildi.

Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın turizm yönünden tanıtımının daha iyi yapılması ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi'nin 28 Temmuz-6 Ağustos 2008 tarihleri arasında Yozgat'ta uygulanacağı belirtildi.

TÜBİTAK'ın koordinatörlüğünde Bozok Üniversitesi, Yozgat Valiliği, Belediye Başkanlığı, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Yozgat Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ,Tema Vakfı İl Temsilciliği ve Gimat Market'in katkılarıyla Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi 28 Temmuz - 6 Ağustos 2008 tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmenler tarafından hazırlanan proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Menderes Kılıçaslan, Yozgat Çamlık Milli Parkı ve yakın çevresinin sunduğu doğal ve kültürel kaynakları eğitim amacıyla kullanarak hem çevre bilinci yüksek gönüllü insan grupları oluşturmak hem de kamuoyunun dikkatlerini birer milli hazine olarak korunan alanlara çekmeyi hedeflemek olduğunu söyledi. Kılıçaslan, "Proje, doğal ve kültürel çevrenin korunarak kullanılmasına katkıda bulunarak, korunan alanların işlevselliğini artırmayı hedeflemektedir. Önerilen bu proje kapsamında yörede yüzeyleşen kayaçlar, fauna ve flora ile yöreye özgü geleneksel yapı ve toplumsal değişmeler teorik ve uygulamalı doğa eğitiminde, hedef kitlemiz olan izci liderleri ve MEB'ye bağlı öğretmenlere tüm doğal çevrenin doğal ve kültürel özellikleri esas alınarak tanıtımı yapılacaktır. Böylece eko-sistemler tüm öğe ve işlevleri ile bir bütün olarak anlatılacaktır. Bu işlevlerin insan bağlantısı, başka bir deyişle kültürel ekolojisi ve bunun öneminin kavratılması da projenin amaçları arasındadır" dedi. Kılıçaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitim, 28 Temmuz-6 Ağustos 2008 tarihleri arasında 1 dönem halinde Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilecektir. Eğitimde, Çamlık Milli Parkı'nın yanı sıra, Kazankaya Kanyonu, Karanlıkdere Vadisi, Hattuşaş - Kerkenez ve Tavium antik kentleri ile yakın çevredeki doğal, tarihi ve kültürel çevrede ele alınarak bu alanlara gezi düzenlenecek." (ÖE-MSA-Y) 30.06.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title