Haberler

Yörük Türkmen Şenliği 28-29 Mayıs'ta

Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması amacıyla Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 9.su yapılacak ‘Yörük Türkmen Şenliği’ hazırlıkları tamamlandı.

Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması amacıyla Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 9.su yapılacak 'Yörük Türkmen Şenliği' hazırlıkları tamamlandı. 28-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak şenliğinin ilk günü Yörük Göçü ve Yörük Ateşi yakılacak. Şenliğin son günü ise Yörük geleneği gelin alma töreninde iki genç evlenecek.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Yönetim Kurulu üyeleri Oba'da şenlik ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. İki gün sürecek şenliğe katılımın yüksek olması beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Akcan, "Muğla Yörük Obaları Derneği olarak Türk milli kültürü ve çağdaş medeni kültür çerçevesinde milli birlik ve beraberliğimizin temeli olan ve Türk kültürüne büyük katkı sağlayan Yörük Türkmen kültürünü tanıtmak ve yaşatmak, bunun yanında bu etkinlik ile Muğla'yı tanıtmayı hedefliyoruz. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde birliğe beraberliğe, hoşgörüye daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

Şenlik hakkında da bilgi veren Akcan, şenliğin bu yıl iki güne çıkarıldığını söyledi. 28 Mayıs'ta başlayacak şenliğin Akyol Pazar yerinde başlayacağını belirten Akcan, "Akyol Pazar yerinde saat 12.00'da Yörük göçü canlandırılacak. Deve, keçi, koyun, at, köpek gibi Yörüklerin vazgeçilmezleri ile Akyol'dan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'na kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Saat 14.00'da ise 'Türk Dünyası ve Yörükler' konulu panelimiz yapılacak. Panele Gazeteci Yazar Ünal Türkeş, Banu Avar, Sarıkeçililerin Başkanı Pervin Çoban Savran ve Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak ve yurt dışından konuklarımız olacak. Akşam saat 2.00'da da şenlik alanında Yörük ateşi yakılacak. Şenliğin ikinci günü Pazar günü Düzeyn Yaylasında Muğla genelindeki Yörük Türkmen Derneklerimizin gösterileri ve Kültür Bakanlığı sanatçılarının gösterisi şenlik içinde yer alacak. Bu yıl şenliğimizde Yörük Türkmen geleneğine uygun olarak gerçek anlamda gelin alma töreni yapılacak. Şenliğimize yaklaşık 50 ilden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurt dışındaki derneklerin temsilcileri katılacak" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Akcan Muğla Oba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title