Haberler

Yolda Yapılan Folklor Gösterisi Öğrencilere Zor Anlar Yaşattı

Tokat'ta yer sıkıntısı nedeniyle yolda oynamak zorunda kalan folklor ekibi zor anlar yaşarken, sürücüler trafiğe kapanan yolda bir süre beklemek durumunda kaldı.48.Kütüphane Haftası dolayısı ile Tokat İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen program...

Tokat'ta yer sıkıntısı nedeniyle yolda oynamak zorunda kalan folklor ekibi zor anlar yaşarken, sürücüler trafiğe kapanan yolda bir süre beklemek durumunda kaldı.

48. Kütüphane Haftası dolayısı ile Tokat İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen program halk oyunları gösterisi ile başladı. Kütüphanenin bulunduğu binanın önündeki yer sıkıntısı nedeni ile folklor gösterisi yolda yapıldı. Tek yönlü işleyen trafik zaman zaman bir görevli tarafından durdurulurken, folklor ekibi gösterisini sundu. Oyun devam ederken fırsat bulan sürücüler öğrencilerin arasından yoluna devam etmesi ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu. Bu arada trafikte kuyruğun uzaması ve törene gelenlerin salona çıkması nedeni ile halk oyunu bir görevli tarafından bitmeden durduruldu. Vakıfbank Namık Kemal İlköğretim Okulu Folklor Ekibi öğrencileri ise günlerce hazırlandıkları oyunlarını yer sorunu nedeni ile kısıtlı imkanlarla sahnelerken konsantrelerinin bozulduğunu söyledi. Bazı öğrenciler de yaşadıkları korkuyu dile getirdi.

"BEYAZ IŞIK SAÇAN LAMBALAR İNSANLARDA SİNİR VE HUZURSUZLUK OLUŞTURUYOR"

Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Vali Yardımcısı Sedat Oktar, insanları kütüphaneye çekecek ve merak uyandıracak hizmet alanlarını düzenlenmesinde estetik ve ergonomik yaklaşıma dikkat çekti. Bu anlamda mobilya seçiminden, renk uyumu ve ışıklandırma gibi unsulara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Oktar, "Yıllardır bu işi takip ediyorum, bilim ve teknik kitaplarını okuyorum bu beyaz ışık saçan lambalar insanlarda sinir ve huzursuzluk oluşturduğunu bilim ve teknoloji söylüyor. Biz kütüphanelerimizde sarı ışık gün ışığı dediğimiz ışığı kullanmalıyız. Ben bunu kaymakamlığım sırasında çok yerde denemdim. Çok olumlu sonuçlar aldım. En önde tapu sicil müdürlüğünde yaptım. Orası her gün olumsuzlukların olduğu yer idi o ışıkları taktıktan sonra insanların sinirlilik hallerinin geçtiğini ve rahat ettiğini gördüm. Ders çalışan çocuklarımıza bu lambaların gün ışığı olmasını sağlamak durumundayız" diye konuştu.

Programın sonunda yarışmada dereceye giren öğrenciler şiirlerini okurken, öğrencilere hediyeleri takdim edildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütüphane Haftası Tokat Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title