Haberler

"Yerli Robinson" Yarım Asrı Geride Bıraktı

Kahramanmaraş'ta yaşayan 66 yaşındaki Bayram Oğul, 14 yaşından beri Gavur Gölü kıyısına kurduğu barakada kentten uzak yaşam sürüyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan 66 yaşındaki Bayram Oğul, 14 yaşından beri Gavur Gölü kıyısına kurduğu barakada kentten uzak yaşam sürüyor.

Haftanın bir gününü ailesiyle geçiren Oğul, gölün su tahliyesinin yapıldığı iki kanalın ortasına sazlıktan yaptığı barakada, Daniel Defoe'nun 1719'da ilk basımı yapılan kitabından uyarlanarak filmi de çekilen Robinson Crusoe'nin hayatına benzer yaşam sürüyor.

Çevredekilerin "Yerli Robinson" olarak adlandırdığı Oğul, zamanın büyük bir bölümünü balık tutarak ve tarla işiyle uğraşarak geçiriyor. Ziyaretine gelenleri sal ile barakasının bulunduğu alana geçiren Oğul'un, yalnız yaşadığı barakasında

"en yakın dostu" ise radyosu.

Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesindeki Gavur Gölü'nün simgesi haline gelen Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, geçimlerini Gavur Gölü'nde balıkçılık yaparak sağladığını söyledi.

Kendisinin de çocukken babasına yardım ettiğini anlatan Oğul, 14 yaşından bu yana da bulunduğu alanda yaşadığını ifade etti. Özellikle bölgeye gelen fotoğrafçıların ilgisiyle karşılaştığını anlatan Oğul, "Beni tanımayanlar tarım işçisi olduğumu düşünüyor. Burada uzun süre yalnız yaşadığımı öğrenince ilk etapta şaşırıyorlar. Kent yaşamından ve stresinden uzakta mutlu bir yaşam sürüyorum. Son nefesimi de burada vermek istiyorum" dedi.

Geçimini günde tuttuğu 4-5 kilo balıkla sağladığını vurgulayan Oğul, şöyle devam etti:

"Eşim ve çocuklarım Beyoğlu beldesinde yaşıyor. Bana 'artık gitme, gel yanımızda kal' diyorlar ama hayatımdan memnunum. Uzman çavuş olan oğlumu, gelinimi ve torunumu trafik kazasında kaybettim. Bunun üzerine şehre hiç gitmemeye karar verdim. Bazen çocuklarım beni görmeye geliyor. Onlar da yaşadığım bu duruma alıştı. Burada mutlu olduğumu görüyorlar."

Özellikle baharda çok sayıda misafir ağırladığına işaret eden Oğul, "Göle gelen fotoğrafçılar yanıma mutlaka uğruyor. Onlara tuttuğum balıktan ikram eder, sal ile gölü gezdiririm" diye konuştu.

Kışın da mümkün olduğunca barakada kaldığına dikkati çeken Oğul, uzun kış gecelerini radyo dinleyerek geçirdiğini vurguladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Daniel Defoe Beyoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title