Haberler

Yenikent Köyü Kuran Kursu Temeli Törenle Atıldı

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı ve 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu gereğince ilçeye mahalle olarak bağlanacak olan Yenikent köyüne yapılacak Kuran Kursu'nun temeli törenle atıldı.

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı ve 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu gereğince ilçeye mahalle olarak bağlanacak olan Yenikent köyüne yapılacak Kuran Kursu'nun temeli törenle atıldı.

Törene, Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay İlçe Müftü Vekili Remzi Kaya, Yenikent Köyü Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyfettin Yasak ve köy halkı katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından söz alan Karatay İlçe Müftü Vekili Remzi Kaya; temeli atılan Kuran Kursunda imanlı, güzel ahlaklı, anne ve babaya saygılı, vatana ve millete faydalı gençlerin ve nesillerin yetişmesi temennisinde bulundu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, 6360 sayılı Büyükşehir Yasasına göre Yenikent köyünün 2014 yılında yapılacak yerel yönetimler seçiminin ardından Karatay'ın bir mahallesi olacağını belirtti. Karatay'da bulunan mevcut 55 mahalleye, 25 köy ve 4 belde bağlanarak toplam 84 mahalle olacağını belirten Başkan Hançerli, belediye hizmet sınırının 25 kilometre iken, yürürlüğe girecek Büyükşehir Kanunundan sonra hizmet ağının 90 kilometreye ulaşacağını kaydetti. Karatay'ın mevcut mahallerinde ne varsa, diğer bağlanan köyler ve Yenikent'te de olmasını arzu ettiklerini aktaran Başkan Hançerli, "Elimizden gelen gayreti göstererek hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Temeli atılan Kuran Kursu'nun yanı sıra yeni yapılan okulun da çevre düzenlemesi yapacağız" dedi. Hançerli, bundan sonra yeni mahallelerle daha sık bir araya gelerek görüşeceklerini ifade ederek, temeli atılan Kuran Kursu'nun hayırlara vesile olmasını diledi.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, yapılan bu hizmetin hayırseverler ve Karatay Belediyesi'nin gayretleri ile daha başlamadan birlik beraberlik içerisinde kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Temeli atılan Kuran Kursu'nun tamamlanması ile çocuklarımızın ve Yenikentlilerin eğitimden en iyi şekilde yararlanarak, kendilerini geliştireceklerini söyleyen Altıntaş, "Bizim insanımız hizmetin en iyisine layık ve bunun gereği olarak şehirde ve köylerde bu doğrultuda hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Kaymakam Altıntaş, en büyük sorun olan cehaletin eğitime yapılan yatırımlarla giderileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Yenikent Köyü

Kuran Kursu'nun temeli İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın okuduğu ile birlikte atıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Altıntaş Yenikent Karatay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title