Haberler

Yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'ü Anlattı

Yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'ü anlattıİSTANBUL - Gazeteci yazar Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan, Büyükçekmece'de düzenlenen 'Atatürk' konulu söyleşide, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattı.

Yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'ü anlattı

İSTANBUL - Gazeteci yazar Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan, Büyükçekmece'de düzenlenen 'Atatürk' konulu söyleşide, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattı. Atatürk'ün çok mütevazi bir insan olduğunu söyleyen Topuz, Atatürk'ün hayatından örnekler vererek, Atatürk'ün hoşgörülü yönlerini anlattı.

Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 102'nci yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Atatürk' konulu söyleşi düzenledi. Gazeteci yazar Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, askeri başarıları ve hoşgörülü kişiliği anlatıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çok hoşgörülü bir insan olduğunu belirten Gazeteci yazar Hıfzı Topuz, "Milletvekili Reşit Galip, bir tiyatro kulübü kurmuş. Kadın olarak öğretmenlerden yardım istemişler ama Milli Eğitim Bakanı Esat Sagay, kadınların halk evinde sahneye çıkmasına izin vermemiş. Reşit Galip, bu duruma fena içerlenmiş. Atatürk'le aynı masadayken durumu dile getirmiş. Paşam demiş, bu millet bu milli eğitim bakanıyla devrim yapamaz diyor. Atatürk'te o milli eğitim bakanı benim hocamdır, benim kendisine saygım vardır, lütfen saygılı konuşun diyor. Saygı başka bir şey diyerek Reşit Galip tekrardan yükleniyor. Ondan sonra da Atatürk diyor ki, çok ileriye gittiniz, bu sofrayı terk edin diyor. Reşit Galip de bu sofra milletin sofrasıdır, ben gitmem diyor. Atatürk de öyleyse ben giderim diyor ve kalkıp gidiyor sofradan. Bütün sofra halkı Atatürk'le beraber sofradan kalkıyor, Reşit Galip perişan halde, ağlıyor. Bu olay Dolmabahçe Sarayı'nda oluyor. Reşit Galip Paşa'nın kalacak yeri yok, orada bir yere yatıyor. Sabah uyandığında Atatürk'ün yaverini görüyor, ben ne yaptım diyerek pişman oluyor. Çok ileriye gittim diyor. Sonra yavere; ben Ankara'ya döneceğim ama bilet alacak param yok diyor. Yaver de buna 20 lira veriyor, Reşit Galip de kalkıp gidiyor. Mustafa Kemal Atatürk geliyor, yaver durumu anlatıyor, Atatürk de sen ne yaptın diye soruyor, yaver de 20 lira verdim yolladım deyince, ayıp etmişsin 100 lira verseydin keşke diyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Büyükçekmece Hıfzı Topuz Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title