Haberler

Yaycı Köyü Mera Açılışı Yapıldı

Merkeze Bağlı Yaycı Köyü Merası Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Tarafından Açıldı.

Merkeze bağlı Yaycı köyü merası Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, tarafından açıldı.

Vali Karahisarlı, meranın açılışında yaptığı konuşmasını "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" dedi.

Yaycı köyü muhtarı başta olmak üzere, köy halkının gösterdiği birlik beraberlikten dolayı kutlayan Karahisarlı:" Tarım Müdürlüğümüzde ziraat mühendislerimiz var. Onlar sizlere yardım etmek, yol göstermek için bekliyorlar. Tarım ve hayvancılığınızın gelişmesi için devlet olarak sizlere her türlü destek vermeğe hazırız. Görüyorum ki; sizlerin de bir eksiği var. Halen yayık ayranı yapıyorsunuz. Ama biz sizlerin mandıralar, modern tesislerde ayran yapmanızı arzuluyoruz. Modern tesisler yaptıkça bu ülkede işsizlik azalacak, ihracat artacak, hem ülkemiz hem de siz vatandaşlarımız kazanacaksınız. Devlet olarak biz köyün merasına 30 bin ytl yardım etmişiz. Sizlere feda olsun. Daha fazla yardımlar yapılabilir. Hatta AB fonlar hibe yardımlar yapıyor. O yardımlardan faydalanabilirsiniz. Siz istedikten sonra hayvanlarınız kültür ırkı olabilir. " şeklinde konuştu.

Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerefettin Çakal'da yaptığı konuşmada mera koruluk sistemine uyulması gerektiğini belirterek, meralara gereğinden fazla hayvan salmanın zararlarını anlattı.

İl Tarım Müdürü Cihan Akbaş'da yaptığı konuşmada Iğdır ili dahilinde bulunan mera çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yaycı köyü mera açılışına Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın yanı sıra Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, İl Defterdarı Yaşar Kısa, il müdürleri, İl Tarımda görevli şube müdürleri ve köylüler katıldı.

(İA-İRT-Y)

30.05.2007 09:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title