Haberler

Yarım Asırlık Mezbahane Yenilendi

Güncelleme:

Batmanın Sason İlçesinde faaliyet gösteren 50 yıllık mezbahane bakımdan geçirildi.

Mezbahane yenilendi

Batman Sason İlçesinde Belediye Başkanı Cuma Uçar'ın talimatları doğrultusunda 50 yıllık mezbahane bakım ve onarımdan geçirildi.

Yıllardır ilçeye hizmet veren mezbahanenin onarımdan geçmediğini belirten Belediye Başkanı Uçar "Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde elimizden geldiğince ve bütçemizin yettiği kadarıyla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda son günlerde gündeme gelen gıda denetimi ile birlikte uzun zamandır bakım ve onarımı yapılmayan Belediye'nin Mezbahanesi , Bakım ve onarım'dan geçirildi" dedi.

Mezbahane'de günlük ortalama 15-20 adet küçük ve büyük baş kesim yapıldığını belirten Uçar, "Bu sayı dikkate alındığında ortamın hijyenik olması için özen gösterilmesi gerekiyor. Bu kapsamda göreve geldiğimizde mezbahanenin eksikliklerinin giderilmesi Mezbahane'de daha sağlıklı koşularda çalışması için ihtiyaç duyulan personel ve malzeme eksikliğini gidererek öncelikle kesim yapan personel için uygun giyinme ve temizlenme yeri,aydınlatma, wc , kesim yapılan yerin zemin ve duvarlarını komple fayans döşemesi, boyanması , dış çevre düzenlemesini yaptık ve temizliğinden sorumlu bir personel görevlendirdik" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cuma Uçar Batman Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title