Haberler

Vatandaşın Haberi Olmadan Polis Yakalıyor

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, meydana gelen hırsızlık olaylarına kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, "Ev ve işyeri sahibi daha hırsızlık olayını öğrenmeden biz zanlıyı yakalıyoruz kendilerine haber veriyoruz" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, meydana gelen hırsızlık olaylarına kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, "Ev ve işyeri sahibi daha hırsızlık olayını öğrenmeden biz zanlıyı yakalıyoruz kendilerine haber veriyoruz" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yaptığı operasyonlar sonucu yakaladığı zanlıların sorgudan geçirmeden önce hırsızlık için girilen evlerin ve işyerlerinin sahiplerini arayarak hırsızların yakalandığını bildiriyor ve karakola gelerek şikayetçi olmaları isteniyor. İzmir Emniyet Müdürlüğüne 4 ay ön önce atanan Ali Bilkay, ev ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarına kısa sürede müdahale ederek suçüstü yakalama oranlarının artığını dile getirdi. Bilkay, "Hırsızlık olayından mağdurun haberi olmadan, polise

şikayete gelmeden biz hırsızı yakalıyoruz. Sonrada da ev veya işyeri sahibini telefonla arayarak 'İyi günler, evinize yada işyerinize hırsız girdi, en kısa sürede karakola gelerek şikayetçi olmanız gerekiyor' diye uyarıda bulunuyoruz. İzmir'de son bir ay içinde yüzde 15 oranında hırsızlık olaylarında düşüş var. Bu sayı yaya ve devriye ekiplerinin, motorlu Yunus Timlerinin artırılması ile daha da aşağıya çekilecek" dedi.

Bilkay, "Benim için öncelikle olan şey memnuniyet esaslı çalışmaktır. Görevimizi yaparken hem vatandaşlarımızı hem de meslektaşlarımızı memnun ediyoruz. İzmir'de tüm aksayan noktalara güç kuvvet ve takviye verdik. Yeni takviyeler sonrası oldukça iyi gidiyor. Suç oranlarında önemli oranlarda düşüş yaşanmaya başladı. Özellikle suçüstü hırsızların yakalanmasında önemli bir yol katettik. Amacımız hırsızlık olduktan sonra, değil bizim amacımız hırsızlık oluşmadan, daha eve girerken, evin içindeyken yakalamak"

dedi.

Ailesiyle birlikte misafirliğe gitmiş bir evde hırsızlık meydana geldiğini anlatan Bilkay, "Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekipleri, vatandaşın evine giren hırsızı yakaladı. Ekipler vatandaşın cep telefonunu tespit etti. Bizzat ben telefonla arayıp ev sahibine haber verdim. İlk olarak kamera veya telefon şakası olduğunu zannetti. Ancak gerçeği öğrenince şok geçirdi ve teşekkür etti. Bu tür son bir ay içinde 50'ye yakın vatandaşın evine ve işyerine giren hırsızı suçüstü aldık. Çalışmalarımız

aralıksız olarak devam ediyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title