Haberler

Van'da Akdamar Gençlik ve Tiyatro Şenliği Sürüyor

Van'da 7. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Kapsamında İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü Tarafından Sergilenen 'Şair Evlenmesi' Adlı Oyun İzleyicilerinden Büyük Beğeni Topladı.

Van'da 7. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü tarafından sergilenen 'Şair Evlenmesi' adlı oyun izleyicilerinden büyük beğeni topladı.

Atatürk Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sahnelen, Tanzimat Dönemi'nin ilk tiyatrosu olma özelliği de taşıyan Şinasi İbrahim'in yazdığı, 'Şair Evlenmesi' adlı tiyatro oyununda, batılı tutum ve davranışı, kılık ve kıyafetiyle pek sevilmeyen, eğitimli olmasına rağmen saf bir yapıya sahip Şair Müştak Bey ile sevdiği Kumru Hanım'ın evliliklerinin komik öyküsü sergilendi.

Okul Müdürü Erhan İvelik bu tür etkinliklerin gençlerin sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirterek, "Eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını ispatlamak ve bu tür etkinliklerin Vanlı çocuklarımızın da yapabileceğini göstermek istedik. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü sorumluları olan Türkçe Öğretmenleri Özhan Güven ile Habip Kurt'un organize ettiği ve 15 minik öğrencininin rol aldığı tiyatro oyunu sonunda izleyiciler öğrencileri uzun süre ayakta alkışladı.

(FG-MET-Y) 26.04.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title