Haberler

Vali Öztürk, Başkan Kar'a Veda Etti

Merkeze Atanması Dolayısıyla Veda Turlarını Sürdüren Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar'ı Ziyaret Etti.

Merkeze atanması dolayısıyla veda turlarını sürdüren Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar'ı ziyaret etti.

Vali Öztürk'ü makamında ağırlayan Belediye Başkanı Bülent Kar, “Sayın Valimiz'in Manisa'dan ayrılmasına gerçekten üzüldük. Ancak bazı görevlerin gereği bu. Mesela bir yıl sonra seçimler var, biz de yeniden seçilemeyebiliriz. Önemli olan görev yapılan sürede kalıcı eserler bırakmaktır. Ben Sayın Valimizin güzel eserler bıraktığını düşünüyorum. Tabi dostluğumuz, diyaloğumuz devam edecek.” dedi.

Manisa'da tam 2 yıl görev yaptığını hatırlatan Vali Refik Arslan Öztürk ise, “Yıllar önce acemice çıktığım Manisa Valiliği'nin merdivenlerinden şimdi görevimi yapmış olmanın rahatlığıyla ineceğim. Sanki yıllık izne ayrılıyor gibiyim. Maçın son 10 dakikasında oyundan alınmış oyuncu gibiyim. Ama formamı atmıyorum, kulübeyi tekmelemiyorum. Kimseye kırgın değilim. Belediye ile iyi ilişkiler içinde oldum. Özellikle okulların çevresi ve tarihi yapıların korunması konusunda belediyedeki arkadaşlarımız bir dediğimizi iki etmedi. Manisa çok özel ve varlıklı bir şehir. Buraya katkı sağlamaya çalıştım. Bana destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. Valilik görevi süresiyle ilgili de açıklama yapan Öztürk, “Bilecik'te 8 yıl kaldım. Ama ayrıldığımda Bilecik'in Kocaeli'nden sonra en çok kalkınmış il olduğunu görmek beni sevindirdi. Niğde'de 3 ve daha sonra Erzincan'da da 3 yıl kaldım. Manisa'da ise 2 yıl. Bu görevi yaparken 2 yıl az geliyor. Kazandırmak istediğiniz hizmetlerin gerçekleşmesi için bana göre en az 4 yıllık süre gerekiyor. Tabi buna da kısmet diyebiliyoruz. Sıradan bir mahallede normal bir ailenin çocuğu iken devletim beni yetiştirdi ve hiç tahmin edemeyeceğim yüksek makamlara getirdi. Devletime, milletime kendi çapımda hizmet edebildiysem ne mutlu bana. Yarın evrak kayıt işine verilsem bunu da aynı hassasiyetle yaparım ve hiç de gocunmam. Tabi yaşım emekli olmamı gerektirecek. Kendimi huzurlu hissediyorum, Manisa'dan mutlu ayrılıyorum.” diye konuştu.

(MY-ÖA) 05.05.2008 15:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title