Haberler

Vali Çakacak'dan Şehit Aileleri ve Gaziler İftar

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, şehit aileri ve gazilere için iftar programı düzenledi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, şehit aileri ve gazilere için iftar programı düzenledi.

Grand Terme Otel'de verilen iftara, Vali Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, şehit aileleri ve gaziler ile diğer davetliler katıldı.

Burada konuşma yapan Çakacak, ramazan akşamında, bu mübarek ayın manevi havasını şehit yakınları ve gazilerle birlikte teneffüs etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ramazan ayının hem İslam aleminde hem de Türk Milleti'nde ayrı bir yeri, ayrı bir kültürü olduğunu belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Ramazanda birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma duyguları ön plana çıkar. İnsanlar, bu ayda daha hoşgörülü olurlar. Aynı sofraları paylaşır, konu komşu gözetilir, akrabalar ziyaret edilir. Şehit yakınlarımız da şehitlerimizin bizlere birer emanetidir. Şehitlerimizin bizlere vatan olarak bıraktığı bu toprakların vatanın kıymetini bilmeliyiz. Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Bu cennet vatan uğruna hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Devletimiz, şehit yakınları ve gazilerimiz için şimdiye kadar yapılmamış olan her imkanı sunuyor. Bizler her zaman şehit yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz, kapımız her zaman onlara açık." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Veli Şahin Kırşehir Terme Yerel Haberler

title