Haberler

Vali Azizoğlu, Damal'da Muharrem Orucu İftarına Katıldı

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Damal'da Cem Vakfı'na ait Cem Evi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Damal'da Cem Vakfı'na ait Cem Evi'nde verilen iftar yemeğine katıldı. Programda ki konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının önemine vurgu yapan Vali Azizoğlu, "böylesi özel ve güzel bir günde siz canlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Cem Vakfı'na ait Cem Evi'nde Damal Kaymakamlığı tarafından verilen iftara Vali Azizoğlunun yanı sıra, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Damal Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, İl Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Kurum Müdürleri, Cem Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla başlayan iftarın ardından yapılan programda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının önemine vurgu yaparak şunları konuştu;

"Ben Hazreti Ali'yi, Hazreti Ali'nin evlatları, Hasan ve Hüseyin'i seviyorum. Onları sevenleri de seviyorum. Sizleri de bu nedenle çok seviyorum. Hazreti Hüseyin efendimizin Kerbela'da ki acıklı şahadeti hepimizin yüreğinde bitmez tükenmez bir acı, kor olarak devam ediyor. Ama ne mutlu ki bu acı ve kor bizleri aynı zamanda birleştiriyor, kaynaştırıyor, aynı ateşin ve korun etrafında dönmemizi, kaynaşmamızı ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmemize vesile oluyor. Hazreti Hüseyin efendimiz o gün şahadet şerbetini içti orada ama bu gün biz hem onu burada yad ediyoruz, hem de birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi de aynı anda pekiştirmiş oluyoruz. Bizim aradığımız ve özlediğimiz tabloda işte bu tablodur. Bu gün burada bütün Damallılar, bütün Ardahanlılar bir ve bütün olarak, tek olarak, tek şeye üzülüp, tek şeye inanarak, tek hedef etrafında toplanarak, bir şeyi haykırıyorlar; 'biz zalimin karşısında mazlumun ve mağdurun yanında oluruz. Biz zalime asla boyun bükmeyiz, zalime eyvallah demeyiz, belki şehit oluruz, mazlum oluruz ama biz yaşarız, zalimler de unutulur giderler' Bu sebeple Ardahan'ımızın bu güzel ilçesi Damal'da bu gecede siz canlarla beraber olmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını bu vesileyle yaşıyorum." - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Ardahan Damal Yerel Haberler

title