Haberler

Urla'da Demokrasi Şehitleri Unutulmadı

Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Adalet ve Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı.

Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Adalet ve Demokrasi Şehitleri'ni unutmadı. İki gün süren anma programı Urla Belediyesi önünden Atatürk Kültür Merkezi'ne yapılan meşaleli yürüyüşle başladı. Yaktıkları ateşin her daim yollarını aydınlattığını dile getiren Urlalılar "Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız" sloganları eşliğinde yürüdüler.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikte ADD Ege Bölge Sorumlusu ve Urla Şube Başkanı Ali Yanar, bu yıl ki adalet ve demokrasi şehitleri anma etkinliğinin ana temasının "eğilmeden, bükülmeden" olduğunu ifade ederek "Bir toplumda adalet ve demokrasi ancak dayatmalara, baskılara, hoşgörüsüzlüğe, işkenceye, haksızlığa eğilmeden, bükülmeden direnen yurttaşların çoğalmasıyla yerleşebilir" dedi.

Urla Belediye Başkan vekili Mehmet Bilgin, "Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerinin tek bir suçu vardı, o da ülkelerini çok sevmek. Bunun bedelini de hayatları ile ödediler. Bedenlerini bu dünyadan koparttılar belki ama savundukları doğruları yok edemediler, edemeyecekler" dedi.

Etkinliğe, İzmir 68'liler Kuşağı temsilcisi gazeteci yazar Okan Yüksel de katılarak Uğur Mumcu'nun gazeteci ve yazar olmasının yanı sıra kalpaksız kuvacı ve 68'li olduğunu vurgulayarak demokrasi şehitlerinin düşünceleriyle hala yaşadıklarını ifade etti.

"Sesleniş" büyük alkış aldı

Etkinlikte Uğur Mumcu'nun "Sesleniş"ini sunan Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları izleyenlerden büyük alkış aldı.

Demokrasi şehitlerini anma etkinliği kapsamında "Dünden Bugüne Adalet ve Demokrasi" konulu panel gerçekleştirildi. Panele ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Filazi, Gazeteci Gürkan Hacır ve Gazeteci Barış Yarkadaş'ın panelist olarak katıldı. Panelde, tarih sürecinde adalet ve demokrasinin aldığı yol, günümüzdeki durumu hakkında panelistler bilgilerini aktarırken bundan sonra neler yapılabileceği konusunda fikirlerini paylaştılar. Biat kültürü ile yetişmiş insanları uyandırmanın zor ancak imkansız olmadığı, halkın uyandırılması için herkese büyük sorumluluk düştüğü konusunda fikir birliğine varan panelistler Gezi parkı olaylarının halkın umutlarını yeşerttiğini ifade ettiler.

Panel sonunda Urla Belediye Başkan vekili Mehmet Bilgin ve ADD Ege Bölge Sorumlusu ve Urla Şube Başkanı Ali Yanar katılımlarından dolayı panelistlere teşekkür ederek plaket sundular.

Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Adalet ve Demokrasi Şehitleri'ni anma programı bugün (28 Ocak Salı) saat 10.30'da gazeteci yazar İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın katılacağı "Urla Buluşması" etkinliği ile sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu Urla Ege Yerel Haberler

title