Haberler

Ürgüp Belediyesi'nden vatandaşlara 'Ramazan etkinliği'

Güncelleme:

Ürgüp Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Ürgüp Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Ürgüp Belediyesi'nin kendi tesisinde hayırseverlerin de katkısıyla ürettiği iftar menüsü günlük 750 kişiye kadar ulaşıyor. Masalarında hazırlanan iftariyeliklerin yanı sıra görevliler tarafından servis edilen yemekleri başında akşam ezanının okunmasını bekleyen vatandaşlar ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açıyor. Öğrenci dostu kent Ürgüp'te, Üniversite öğrencilerinin de yoğun olarak ilgi gösterdiği Ürgüp Ramazan Sofrası, ramazan süresince her gün iftar sofrasıyla, Cuma ve Cumartesi günleri de iftarın yanı sıra saat 22: 00'deTürkiye'nin önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenen ramazan etkinlikleriyle buluşuyor. Ürgüp Müftülüğü tarafından görevlendirilen bir din görevlisi de günlük olarak salonu dolduran yüzlerce kişiye Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılıyor.

İftar sofrasında vatandaşla buluşmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "İlçemizde eğitim gören öğrencilerimiz bize ailelerinin emaneti, tamda tahmin ettiğimiz gibi ramazanın ilk gününden itibaren yoğun olarak Öğrenci kardeşlerimiz soframıza ilgi gösteriyor, her kesimden vatandaşlarımız birlik beraberlik soframıza katılıyor. Amacımız paylaşmanın, kaynaşmanın ayı ramazanda pandemi sürecinde özlediğimiz gibi aynı sofrada buluşmak, hem destek veren kıymetli hemşehrilerime, hem soframızı şereflendiren misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan sofrasında yüzlerce kişi orucunu açtıktan sonra kalan ekmek ve tabaklardaki yemek artıkları da Ürgüp Belediyesi sokak hayvanları bakım evi görevlileri tarafından toplanıyor. Ürgüp Belediyesi Ramazan Sofrası'nın vazgeçilmezi haline gelen ramazan şerbeti de Duayeri Camii girişindeki ikram çeşmesinden her gün 500 kişiye ikram ediliyor. Vatandaşlar hizmetlerden memnuniyetini dile getirerek, başta Belediye Başkanı Mehmet Aktürk olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ürgüp Belediyesi İftar Ürgüp Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title