Haberler

Ünye'de Havacılık Okulu Kurulması Çalışmaları

Türk Hava Kurumu(THK) Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı, Ünye'ye havacılıkla ilgili yüksek okul veya fakültenin kurulması yönündeki çalışmanın 2010 yılında THK'nın Havacılık ve Uzay Bilimleri Vakıf Üniversitesi'ni kurması ile hızlandığını ve sürecin...

Türk Hava Kurumu(THK) Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı, Ünye'ye havacılıkla ilgili yüksek okul veya fakültenin kurulması yönündeki çalışmanın 2010 yılında THK'nın Havacılık ve Uzay Bilimleri Vakıf Üniversitesi'ni kurması ile hızlandığını ve sürecin halen devam ettiğini söyledi.

THK'nın Uzay Bilimleri ve Havacılık Vakıf Üniversitesi'nin bir bölümünün Ünye'de açılması çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İsmail Sarı, "Burada THK'ya bağlı 20 senedir değerlendirilememiş bir havaalanı var. Bir kilometre uzunluğunda, yaklaşık 40 metre genişliğinde pistimiz var. ve çok sağlam bir pist, güzel yapılmış. Geçmişte Sayın Şükrü Yürür beyefendiye de bu konuda teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz. Tabii ki bu okulu açabilirsek ki inşallah açılacak onunda payı vardır. Yani Ünye'mizin yetiştirdiği insanların bu memlekete hizmet etmesi kadar takdire şayan güzel bir şey olamaz" dedi.

İsmail Sarı şöyle devam etti: "Ünye'de Uzay Bilimleri ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı bir yüksek okul veya fakülte açma çalışmalarına başlayınca havaalanı adı altında yaklaşık 250 dönümlük arazide pist dışında olan arazide bizimde daha önceden bilmediğimiz püsürler ortaya çıktı. Bina yeri tespiti için THK Genel Merkezi'nden teknik eleman geldi, ölçümler yapıldı, baktık ki bizim pistin dışındaki saha da yapılaşmalar olmuş, orman bakanlığına ait olduğu için tapu alamamışlar ve bugün işgalci durumundalar. Onlara da söyleyecek çok şey yok ama şu anda orası devletin mülkü olduğu için biz orayı havacılık konusunda değerlendirmek istiyoruz. Bu insanlarımızdan da anlayış bekliyoruz. Bize şimdilik en azından bina yapabilecek yer lazım. Şu anda hukuki işlemler devam ediyor, mahkeme safhasında. Mecburen oradaki insanları biz mahkemeye intikal ettirdik.

Mahkemeyi de THK Genel Merkezimiz Ankara'dan takip ediyor. Şu anda hangi safha da bilemiyorum ama bildiğim bir gerçek var ki olay mahkemeye intikal etmiştir." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Sarı Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title