Haberler

Ülkü Ocakları'ndan 'Ocaklar Tütsün' Sosyal Sorumluluk Projesi

Kırşehir Ülkü Ocakları ‘Ocaklar Tütsün’ Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi.

Kırşehir Ülkü Ocakları 'Ocaklar Tütsün' Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Kırşehir Ülkü Ocakları, her hafta sonu tespit ettiği evlere gerçekleştirdiği ziyaretlerle yok olmaya yüz tutmuş değerleri canlandırmaya çalışıyor.

Kırşehir Ülkü Ocakları, bayan faaliyetler biriminden oluşturduğu "Ülkü Melekleri" ekibiyle her hafta sonu önceden tespit edilen, yalnız yaşayan ya da bakacak bir yakını olmayan kişilerin evlerine giderek o evin temizlik, yemek, bulaşık gibi kimi ihtiyaçlarını gideriyor ve o günü ev sahibiyle geçiriyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel, " Ocaklar Tütsün projesini hayata geçirirken hareket noktamız 'Düşkünleri, yaşlıları görüp gözetiniz, zira siz ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız.' Hadis-i Şerifi oldu. Maalesef millet olarak bizi büyük yapan vefa, yardımseverlik gibi kimi hasletlerden gün geçtikçe uzaklaşıyoruz.

Devletimizin kimi projeleri ileri yaştaki bireylere, değerlerin yozlaştığı toplumlarda alternatif olarak doğmuş huzurevi, bakımevi gibi imkanlar sağlasa da vaki ziyaretlerimizde gördük ki yaşlılarımız için en gerekli şey ilgi ve şefkat, en iyi barınma yeri ise sıcak aile ortamıdır.

Yaklaşık bir ay önce başlattığımız program kapsamında pilot bölge olarak Çarşı Mahallesini seçtik. Özellikle bakacak kimsesi olmayan aileleri tercih ediyoruz. Bu vasıtayla üniversite öğrencilerimizle büyüklerimiz arasında daha şuurlu bir birliktelik meydana getiriyoruz. Öğrencilerimizden ve ziyaret edilen büyüklerimizden aldığımız geri bildirimler bizleri çok mutlu etti.

"Ülkü Melekleri" ekibimiz ziyaretlerinde hem evin temizlik, bulaşık, ütü gibi ihtiyaçlarını gideriyor hem de hazırladıkları yemeği birlikte yiyerek bir günü onlarla geçiriyor, yani ocakların tütmesini sağlıyor. Bu bağlamda Kırşehir'de çalınmadık kapı bırakmayacağız. Umarım bu proje şehrimizdeki tüm sivil toplum kuruluşları için örnek teşkil eder" Şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title