Haberler

Üçok'un Ölüm Yıl Dönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Doç.Dr.Bahriye Üçok'un savunduğu değerler uğruna yaşamını feda ettiğini bildirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Doç. Dr. Bahriye Üçok'un savunduğu değerler uğruna yaşamını feda ettiğini bildirdi.

Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Bahriye Üçok'un, 6 Ekim 1990 günü evine gönderilen kitap paketini kapısının önünde açmaya çalışırken içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Üçok'un lise öğretmeni, öğretim üyesi, Cumhuriyet Senatosu üyesi, Halkçı Parti milletvekilliği görevleri ile bir kadın olarak yaşamının her anını halka hizmete adadığını belirten Karaca, "Bugün, savunduğu değerler uğruna yaşamını feda eden Bahriye Üçok'u yitirişimizin 21. yılındayız. Kubilaylardan Kışlalılara, Mumculardan en son şehit olan Mehmetçiğimize kadar uzayan cinayetlerin hedefinde, şimdi vatanın bütünlüğü, milletimizin birliği duruyor" görüşünü dile getirdi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title