Haberler

Türkmenistanlı Sivil Savunmacılara Afad'dan Eğitim

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü bünyesindeki köpek eğitim merkezinde, Türkmenistan'dan gelen sivil savunma ekibinin ve arama kurtarma köpeklerinin 2,5 aylık eğitim süreci tamamlandı.

ÖZKAN BEYER - Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü bünyesindeki köpek eğitim merkezinde, Türkmenistan'dan gelen sivil savunma ekibinin ve arama kurtarma köpeklerinin 2,5 aylık eğitim süreci tamamlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaz mevsiminde köpek eğitim merkezinde Dominik Cumhuriyeti'nden sivil savunma ekibine eğitim verdiklerini hatırlattı.

Türkmenistan'dan bir ekibin bu sene de Afyonkarahisar'a geldiğini belirten Buldan, "Burada sivil savunma ekibinin köpekleri de eğitildi. Dost kabul ettiğimiz Türkmenistanlı arkadaşlarımızla köpekli arama kurtarma konusunda tecrübelerimizi ve bilgilerimizi paylaştık" dedi.

Köpek eğitim koordinasyon sorumlusu Selim Babuç da Türkmenistanlı ekibin getirdiği köpeklerin arama çalışmalarında yararlanılacak düzeyde olmadığını dile getirdi.

Babuç, köpeklere önce yakın ve ileri itaat, çeviklik ile enkazda arama konularında yönlendirmelerde bulunduklarını aktararak, Babuç, bu sayede epeyce mesafe aldıklarını söyledi.

Eğitimin 2,5 ay ile sınırlı olmadığına değinen Babuç, "Eğitimin en az 1-1,5 yıllık olması gerekiyor. Bu köpeklerden Türkmenistan'da arama kurtarma çalışmalarında yararlanılacak. Köpeklerimize burada gördükleri eğitimin devamı, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduğumuz Türkmenistanlı sivil savunma ekibince yürütülecek. Burada çalışmaların sadece temelini aldılar" diye konuştu.

"Arama kurtarma tamamen bir ekip işidir"

Merkezin 2002 yılından bu yana faaliyette olduğu bilgisini veren Babuç, daha önce yetiştirdikleri köpeklerin özellikle enkazda arama çalışmalarında çok başarılı olduğunu vurguladı. Babuç, şunları söyledi:

"Burada üç arkadaş ile görevliyiz. Bir de veteriner hekim arkadaşımız var. Öncelikli görevimiz, enkazda arama köpekleri yetiştirmek. Köpekli arama kurtarma tamamen bir ekip işidir. Sonuçlara baktığımızda 1,5 aylık köpeğin itaat gösterecek, aranan kimseyi bulacak duruma gelmesi, bunun en güzel göstergesidir. Bu ve benzeri durumlar başarımızın örneğidir. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Buldan Türkmenistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title