Haberler

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

Beşler Grup'tan 2 firmanın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer aldığı bildirildi.

Beşler Grup'tan 2 firmanın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer aldığı bildirildi.

Beşler Grup'tan yapılan açıklamaya göre, Beşler Grup'a bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi A.Ş. ve Beşler Gıda ve Kimya A.Ş, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alırken, grubun makarna sektöründeki yatırımı olan Beşler Makarna da ilk bin kuruluş içerisinde bulunuyor.

Günlük 2 bin 100 ton buğday unu üretim kapasitesiyle Beşler Un, yalnız Türkiye'nin değil aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanların da en büyük un üretim tesisi olarak büyük başarılara imza atıyor.

Makarna sektöründe Türkiye'nin en önemli üretim tesislerinden birisi olan ve 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirerek tüm dünyada aranan bir marka haline gelen Beşler Makarna, üretim ve Ar-ge'de gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla nitelikli büyümesini sürdürüyor.

2012 yılında bölgenin en büyük yem üretim tesisi olan Beşyem'i kuran Beşler Grup, yine dev bir yatırıma imza atarak nişasta, glükoz ve fruktoz üretimi gerçekleştireceği yeni tesisi Beşan Nişasta'yı faaliyete geçirdi.

Beşyem ve Beşan Nişasta'nın 2013 yılında "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" arasında yer alması doğrultusunda hedef belirleyen Beşler Grup, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde çıtayı yükseltmeye, Gaziantep ve bölgenin gururu olmaya devam ediyor.

Muhabir: Kemal Karagöz

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Beşler Makarna Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title