Haberler

Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı

Türkiye ile İran arasında yapılan sınır güvenliği toplantısında anlaşmaya varılan konularla ilgili mutabakat metni imzalandı.

Türkiye ile İran arasında yapılan sınır güvenliği toplantısında anlaşmaya varılan konularla ilgili mutabakat metni imzalandı.

İkinisan Polisevinde düzenlenen programda dün heyetler arası görüşmelerde alınan ortak kararlarla ilgili hazırlanan mutabakat metnini imzalayan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani, görüşmelerin iki ülke için de hayırlı olmasını diledi.

Salmas kentinden Van'a gelen heyet üyeleriyle sınır güvenliği konusunda gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Doğan, toplantının samimi bir ortamda iş birliği içinde gerçekleştiğini ve görüşmeler sonununda bir mutabakat metninin hazırlandığını söyledi.

Toplantının yanı sıra heyet üyelerinin Van Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek bazı fabrikaları gezdiğini vurgulayan Doğan, "Bir yandan hudut makamları arasında görüşmeler yaparken diğer taraftan da kentlerimizin kapasitelerini görme imkanı bulduk. Gösterdikleri yakınlık nedeniyle teşekkür ederim. İki ülke arasındaki dostluk ve iyi niyetin sonsuza kadar devam etmesini diliyorum" dedi.

Doğan, Salmas ile Van arasında bulunan Gelincik Sınır Ticaret Merkezi konusunun da toplantıda gündeme geldiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"İki ülke tarafları, Van ile Salmas arasında bir sınır ticaret ünitesinin açılması ve etkin şekilde kullanılarak bölge halkının yararına netice elde edilmesi konusunda samimi düşüncelerini ifade etti. Bu konu, mutabakat metnine bir madde olarak eklendi. Biz de Türkiye olarak orada ticari faaliyetin oluşabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunu hükümetlerimiz düzeyinde takip ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ve bir hafta önce de bir heyet gelerek bölgede incelemelerde bulundu. İnşallah bu konuda bir netice almaya gayret edeceğiz."

Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani ise toplantıda önemli konularda mutabakat sağlandığını bildirerek, bundan sonra da iş birliğinin artırılması konusunda toplantıların devam edeceğini söyledi.

Van Valiliği'nin iki gün boyunca kendileriyle yakından ilgilendiğini ve toplantılarda ortak kararlar aldıklarını dile getiren Rehmani, "Salmas ile Van arasında sınır kapısının açılması için valimizle birlikte ortak bir karar aldık. Kapının en kısa zamanda açılması konusunda gerekli işlemlerin yapılması için gerekli mutabakat sağlandı. İki ülkenin sınır bölgesinde yaşayan insanların refah düzeyinin artırılmasını ve ekonomik olarak gelişmesini sağlamak istiyoruz. İran tarafında bununla ilgili gerekli her şey yapıldı. Türkiye tarafından bu konuda haber bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Nezih Doğan Türkiye Salmas İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title