Haberler

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması Yapıldı

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve liseler arası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması'nın finali Adana Öğretmenevi'nde yapıldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve liseler arası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması'nın finali Adana Öğretmenevi'nde yapıldı.

Final yarışmasına, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Birbirinden güzel şarkı ve türkülerle jürinin karşısına çıkan öğrenciler, yorumlarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Final yarışmasında İlköğretim Okulları TSM kategorisinde birinci Hayriye Kemal Kusun İlköğretim Okulu öğrencisi Melahat Tek, ikinci Ceyhan Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Karakoç, üçüncü ise Şehit Üsteğmen Muhammet Ali Demir İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Yiğit Tapan oldu. İlköğretim Okulları THM kategorisinde ise birinci Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Özdemir, ikinci Ceyhan Pamukeli İlköğretim Okulu öğrencisi Dila Koç, üçüncü ise Taşkent İlköğretim Okulu öğrencisi Murat Kavut oldu.

Liseler TSM kategorisinde birinci Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Ozan Seydi, ikinci Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Arslanargun, üçüncü ise Emine Nabi Menemencioğlu Lisesi öğrencisi Meltem Yurdakul oldu. Liseler THM kategorisinde ise birinci Büyük Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Özcan, ikinci Adana Tek. ve End. Meslek Lisesi öğrencisi Cevher Sarıgül, üçüncü ise Ceyhan İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Ruhat Bayam oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, yarışmaya katılan tüm öğrencilere, öğretmenlerine ve onlara destek olan ailelerine teşekkür etti.

Konuşmasında Türk Müziğinin milli kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Coş, "Milli Kültürümüze sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Bugün Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin orta yaşlıların müziği haline geldiğini, gençlerimizin bu müzikten yeterince nasiplenemediğini görüyoruz. Bu tür etkinliklerle Türk Müziğini gençlerimize sevdirmek, bu müziğin ifade ettiği derin sevgiyi, onların gerisindeki ve üç kıtadan beslenen milli kültürümüzü gençlerimize aktarmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindekiler öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Ceyhan Yerel Haberler

title