Haberler

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer Görevine Başladı

İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle İzmir’in Tire ilçesine kaymakam olarak atanan Mehmet Demirezer, göreve başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle İzmir'in Tire ilçesine kaymakam olarak atanan Mehmet Demirezer, göreve başladı. Demirezer, Tire ilçesinin köklü tarihi, geçmişiyle önemli bir tarım ve sanayi kenti olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesi ile Mehmet Usta'dan boşalan Tire Kaymakamlığı görevine Mehmet Demirezer getirildi. 2009 yılından bu tarafa Söke'de görev yapan Demirezer, ilçeye gelerek görevine ise resmen başladı. Bir önceki görev yeri olan Söke ilçesinde, halkla kurduğu sıcak ilişkilerle tanınan Demirezen, Tire'ye atanmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Demirezen, "36 yıllık meslek hayatımda birçok yerde görev yaptım. Adını daha önce defalarca duyduğum Tire'ye daha önce birkaç sefer gelmiştim. Eşimle birlikte ünlü Salı pazarını gezerek, meşhur tandır kebabından tatmıştım. Söke'deki ilçe pazarı da bir araya toplanmadan önce tıpkı Tire pazarı gibiydi. Otantik şekilde cadde ve sokaklara pazar tezgahları kurulurdu. Tire'nin tarihi bir kent olduğunu biliyorum. Öncelikle, restorasyon görmesi gereken tarihi yapıları belirleyip, iç turizmin canlanması için çalışacağız. Hizmet biriliği açısından kaymakamlık ve diğer resmi kurumları yeni binamızda bir araya toplamayı düşünüyoruz. Tarihi Hükümet Konağı'nı ise aslına uygun olarak restore edilmesi için harekete geçeceğiz. Tire Süt Kooperatifi dünyaca tanınan bir kurum. Tarih, tarım ve sanayi üçgeninde ilçenin ekonomik değerlerini hep birlikte üst seviyelere taşıyacağız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

içişleri bakanlığı mehmet demirezer izmir Tire Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title