Haberler

Ticaret Meslek Lisesi'nde TÜBTAK 4006 Bilim Fuarı Düzenlendi

Güncelleme:

Silifke Ticaret Meslek Lisesi'nde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları" kapsamında bilim Fuarı düzenlendi.

Silifke Ticaret Meslek Lisesi'nde TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları" kapsamında bilim Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılış kurdelesi Kaymakam Fatih Damatlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Şube Müdürü Cemalettin Turan tarafından kesildi.

Okul müdürü Sıtkı Parlakyiğit, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bilgi üretiminin, çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleştiğini belirterek, "Ülkemizde düzenlenen bilim fuarlarının temel amacı, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Birçok ülkede bölgesel, ulusal ya da uluslararası çapta düzenlenen bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme imkanı sağlaması nedeniyle önemlidir. TÜBİTAK bilim fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetler olup, bu fuarlarda öğrencilerin öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Okulumuzda ikinci kez düzenlediğimiz bilim fuarında 36 proje sergilenmektedir" dedi.

Okul müdürünün konuşmasının ardından Kaymakam Damatlar ve beraberindekiler projeleri tek tek gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle projeler üzerinde konuşarak projeleri incelediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Damatlar Silifke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title