Haberler

Tarsus'ta "Geri Kazanım Projesi" Hayata Geçirildi

Mersin'in Tarsus İlçesinde, Gelecek Nesillere Daha Sağlıklı Bir Çevre Bırakılması Amacıyla Belediye Tarafından "Geri Kazanım Projesi" Hayata Geçirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakılması amacıyla belediye tarafından "Geri Kazanım Projesi" hayata geçirildi.

Projenin uygulanmasına, Ferahim Şalvuz Mahallesi'nde başlandı. Mahallede Tarsus Belediyesi yetkilileri ile çevre mühendisleri tarafından proje hakkında bilgi verilirken, çöp poşeti ve broşür dağıtıldı.

Tarsus'un alt yapı problemlerini bitirdiklerini, çevreye yönelik sorunları da bitirmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Gelecek nesillere hep birlikte sağlıklı bir çevre bırakalım" dedi.

Kocamaz, projeden elde edilecek gelirin, huzurevi inşaatının tamamlanmasında ve dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitiminde kullanılacağını ifade etti.

Evsel atıkların evlerde ayrıştırılması için sokak sokak, ev ev, apartman apartman gezerek konu ile ilgili eğitim verileceğini kaydeden Kocamaz, vatandaşa kağıt, karton, metal, plastik ve cam ambalaj atıklarını geri kazanım torbalarına atmaları için çevre mühendisleri tarafından yerinde detaylı bilgiler sunduklarını söyledi.

(EY-MT-Y) 01.03.2008 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title