Haberler

"Tarihte Filozof Kadınlar" Konfersnsı Düzenlendi

Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Tarihte Filozof Kadınlar" konulu bir konferans düzenledi.

Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Tarihte Filozof Kadınlar" konulu bir konferans düzenledi.

Konferansın açılışında konuşan Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Şubesi Başkanı Emel Tokuyan "Platon: Ruhun cinsiyeti yoktur, der. Filozofların erkek olduğunu düşünme eğilimimize karşın tarihte pek çok hanım filozof da olmuştur. Yaşam biçimleriyle örnek olurken, verdikleri eğitimle, çevrelerindekine yardım ellerini uzatmalarıyla ve geride bıraktıkları, yazdıkları eserlerle yolumuza ışık tutmuş aynı zamanda bize güç ve ilham vermişlerdir" dedi.

Ardından konferans veren araştırmacı Özlem Dildan, şu bilgileri verdi: " Filozof kadınlar kimi zaman tarihte sayıldılar, kimi zaman da alay konusu oldular, kimi zaman ise sayısız engellerle karşılaştılar ama hep vardılar. Bunlardan bazıları: Anna Maria von Schumann, Agnes, Arete, Arignote, Axiothea, Ayn Rand, Casandra Fedele, Catharina Bassi, Claire Demar, Constance Naden, Cristine de Pizan,Damo, Delia Steinbeng Guzman, Diotima, Dorothea Cristiane Erwleben, Dorothea Schlözer, Emilie Marquise du Chatelet, Flora Tristan,Germaine de Stael, Gertrrud die Grosse von Helfta, Ginevra Nogarola, Hannah Arendt, Harriet Hardy Taylor-Mill, Hedwig Bender, Heller, Hildegard von Bingen, Hipparchia, Helena Petrovna Blavatsky, Isotta Nogarola,İskenderiyeli Hypatia,Katharina von Sieena,Lais, Lasthenia, Laura Cereta, Laura Maria, Leontion, Leydi Anne Conway, Luc Irigaray, Margaret Cavendish, Margaret Mead, Mechthild von Magdeburg,Mechthild von Hackeborn, Miletli Aspasia, Maria Gaetana Agnesi, Marie Le Jars de Gournay, Mary Astell, Mary Daly, Mary Wollsttonecraft, Moderata Fonte, Myia,Nur-u Nisa İnayet HanOlympe de Gouges, Olympi Fulvia Morata, Periktyone, Phintys,Rosa Luxemburg Rosa Mayreder,, Sarah Kofman, Simone de Beauvoir, Sophie Germain, Theano, Theemista, Timycha,Tullia d'Aragona, Teresa von Avila (de Jesus),Yeporin."

Dildan, filozof kadınların hayatları ve kitaplarından da örnek verdiği konferansında, "Tarihteki örnekleri hatırlamak, kendi filozof tarafımızı uyandırmayı kolaylaştırır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title