Haberler

Tallin Büyükelçiliğinden Didim'e Ziyaret

Didim Ticaret Odası geçtiğimiz Nisan ayında eğitim için bulundukları Estonya’da Türkiye Büyükelçiliğine ziyarette bulunmuşlardı.

Didim Ticaret Odası geçtiğimiz Nisan ayında eğitim için bulundukları Estonya'da Türkiye Büyükelçiliğine ziyarette bulunmuşlardı. Ziyarette tanıştıkları Estonya Tallin Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Fatma Çiğdem Tenker Eşi ile birlikte yaz tatilini geçirdiği ilçemizde Ticaret Odasına iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarete ev sahipliğini Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürol Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Urgancı, Mekin Subaşı, Lütfü Karaaslan ve Celal Gümüş ve Meclis Üyesi Hikmet Atilla yaptı.

Ziyarette Estonya'daki iş imkanları hakkında görüşen taraflar Türkiye ile ilişkileri oldukça iyi olan ve Türklerin çok sevildiği Estonya'da yatırım yapılabilecek alanlar, hakkında sohbet etme imkanı buldular. Tenker özellikle Ev fiyatlarının çok yüksek olduğu Estonya'dan bir çok insanın turizm veya konut edinmek amacıyla ilçemize gelebileceğini bunun için emlak sektöründe yaşanan kötü niyetli satışların önüne geçmenin önemli olduğunu vurguladılar.

Başkan Üstündağ da bu durumun önüne geçmek için Oda bünyesinde yurt dışından konut edinenlere hizmet vermek üzere bir danışma birimi kurmayı düşündüklerini ifade etti.

Özellikle turizm olmak üzere Fuarlarda yapılabilecek işbirliğinden bahsedilen görüşmede Estonyalı Turizm gazetecilerinin de Didim'de misafir edilebileceğini ifade ettiler.

Estonyalıların yemek alışkanlıklarından bahseden ve sağlığına çok dikkat eden bir millet olduklarını söyleyen Tenker Zeytinyağının faydalarının da anlatılarak ciddi tüketim oluşturulabileceğini ifade etti. Spor ve sağlık yatırımları bulunan Turizm tesislerine ve yabancılara hizmet veren kliniklere de çok ciddi talep olacağının altını çizdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrasında Başkan Şaban Üstündağ Müsteşara Ticaret Odası adına hediyeler takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hilmi Yıldırım Türkiye Estonya Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title