Haberler

Tagid Çorlu'daki Stk'ların Kadınlarını Buluşturdu

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği İş Kadınları Komitesi, Çorlu'da blulunan Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kadınları bir araya getirdi.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği İş Kadınları Komitesi, Çorlu'da blulunan Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kadınları bir araya getirdi. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın eşleri Zehra Doğan'ın da katıldığı programda kadınlar karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği İş Kadınları Komitesi, Çorlu'da bulunan dernek, kamu yararına çalışan gönüllü dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kadınları buluşturdu. TAGİD binasında gerçekleşen programa Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın eşleri Zehra Doğan'da katıldı. Yaklaşık 50 kadının katıldığı programda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak Çorlu için yapılabilecek projeler hakkında konuşuldu.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın eşleri Zehra Doğan; "Beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte güzel şeyler yaparız. Çorlu için neler yapabiliriz? Hep birlikte Çorlu için neler yapalım diye düşünmeliyiz. Kadınlarımızın bir arada olması çok güzel ve bu birlik ve beraberliği her zaman sergilemeliyiz" diye konuştu.

TAGİD İş Kadınları Komitesi Başkanı Selda Er; "Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği 2006 yılında 9 saygın işadamının bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Birçok sektörde faaliyet gösteren işadamlarını bünyesinde bulunduran, Trakya'nın ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin 270 üyesi bulunmaktadır. Bu 270 üyenin 20'sini aktif iş kadınları oluşturmaktadır. Bizler bu oluşumun içerisine 2012'nin Şubat ayında dahil olduk ve bu çatı altında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz" dedi.

Toplanma amaçlarını sıralayan Selda Er; "Bugün burada toplanma amacımız hem bölgemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarını tanımak hem de yaşadığımız bölge Çorlu için neler yapabiliriz demek için bir araya gelmek istedik. Ekmeğini yediğimiz, karnımızı doyurduğumuz bölgeye borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesi için el ele verelim diyorum" şeklinde konuştu.

TAGİD İş Kadınları Komisyonu hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı Gülçin Babaoğlu; "Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), MARİFED ve TUSKON'a bağlıdır. 2006 yılında 9 işadamının bir araya gelerek kurduğu derneğimizin şuan da 275 üyesi vardır. 6 yaşında bir derneğiz ve 6 komitemiz bulunuyor. İnşaat, Sanayi, Sağlık, Hizmet, İş kadınları ve Genç TAGİD komitelerimiz bulunuyor. İş kadınları komisyonumuzda 20 kadın üyemiz var" dedi.

İş kadınları komisyonun amacını anlatan Babaoğlu; "İş kadınlarımıza eğitimler düzenliyoruz. Sürekli olarak eğitimi ön planda tutuyoruz. Sertifika programlarımız, sosyal projeler, resmi ziyaretler, iş gezileri, kişisel gelişim eğitimleri ve iş hayatındaki başarılı kişileri ziyaret ederek kendimizi sürekli olarak yeniliyoruz. 10 bin kadın girişimci projesine katılmayı ve projenin tanıtımını amaçlıyoruz" diye konuştu.

TAGİD'de yaklaşık 50 kadının katıldığı toplantıda STK temsilcileri ve gönüllüleri Çorlu için pek çok proje hakkında bilgiler verdiler. Karşılıklı sohbetin ve fikir alışverişinin yapıldığı toplantı sonrasında bundan sonra sık sık bir araya gelme ve Çorlu için çeşitli projeler yapılması kararına varıldı.

(SŞ - )

05.03.2013 17: 19: 41

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Trakya Bölgesi Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title