Haberler

Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Yardım Kampanyası

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 3 gönüllü tarafından kurulan, "Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi", bu ülkedeki iç karışıklık mağdurlarına gönderilmek üzere insani yardım malzemesi topluyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 3 gönüllü tarafından kurulan, "Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi", bu ülkedeki iç karışıklık mağdurlarına gönderilmek üzere insani yardım malzemesi topluyor.

Simav'da yaşayan Ali Ulus, Şinasi Çetin ve Mustafa Karadağ, kış mevsiminde mağduriyetleri iyice artan Suriye halkına insani yardım malzemesi temin edebilmek amacıyla "Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi" oluşturdu.

Konuya ilişkin izin başvurusunu değerlendiren Simav Kaymakamlığı, Yardım Toplama Kanunu'na göre yetki belgesi hazırladığı komite üyelerinin 45 gün süreyle ilçe merkezi, belde ve köylerde yardım toplamalarına izin verdi.

Belgeyi alınca hemen yardım toplama çalışmalarına başlayan komite, iç karışıklık nedeniyle Suriye'de özellikle kenar semtlerde mağdur olan ihtiyaç sahiplerine insani yardım malzemesi ulaştırılması için düzenledikleri kampanya çerçevesinde vatandaşların bağışlarını kabul ediyor.

Ali Ulus, AA muhabirine, kampanyanın ilçede duyulmasından sonra çok sayıda vatandaşın elinden geldiğince destekte bulunmaya başladığını söyledi.

Daha önce diğer komite üyeleriyle Van'daki deprem nedeniyle bir araya gelip yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:

"Suriye'deki mağdurların özellikle temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduğunu öğrendik. İlaç, gıda ve giysi malzemeleri topluyoruz. Bu malzemeleri, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Beyazıd Bestami Vakfı aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Un ve helva gibi temel gıda maddelerini özellikle yardımseverlerden bekliyoruz."

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Murat Taydaş - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Ali Ulus Kütahya Suriye Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title