Haberler

SP'de Suç Duyurusu Şoku

Güncelleme:

Saadet Partisi'nde gündemi bu sefer iç karışıklıklar işgal ediyor.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı, SP Yenişehir eski İlçe Başkanı Ziya Aydın ve arkadaşları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve berabendekiler, eski İlçe Başkanı Ziya Aydın ve arkadaşları hakkında

"parti adını kullanarak işlem yapmak, partiyi işgal etmek, parti defterlerine ve demirbaşlarına el koymak, parti çalışmalarını engellemek" iddiası ile şikayet dilekçesi verdi.

Adliye bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan SP Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir, "30 Mart tarihli yazımızla SP Yenişehir eski İlçe Başkanı Ziya Aydın görevinden alınmıştı. Daha sonra 11 Nisan'da noter aracılığı ile tekrar kendilerine bilgilendirildi. Biz de kendileri ile anlaşarak, parti demirbaşları, defterleri ve anahtarı teslim aldık" dedi.

Bundan sonraki süreçte Ziya Aydın ve arkadaşlarının partinin yönetim odası kapısına başka bir anahtar uydurarak girdiğini iddia eden Özdemir, bu konuda savcılığın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Özdemir, "Genel İdare Kurulu tarafından Yenişehir İlçe Başkanı olarak tayin edilen Necdet Sancak sürekli tehdit almaktadır. Ben bile telefonlarla tehdit ediliyorum" dedi. Kendilerinin kavga zemininden her zaman uzak durduklarını belirten Özdemir, "Hukuken partimizi korumakla görevliyiz" diye konuştu.

Ziya Aydın ve yönetiminin Fatih Erbakan sevgisinden dolayı görevden alınmadıklarının özellikle altını çizen İsmail Özdemir, "Biz bu dilekçeyi 15 gün önceden savcılığa vermeyi planladık. Fakat Erbakan'ın burada program düzenleyeceğini duyunca bunu erteledik. Bizim Fatih Erbakan'la meselemiz olsa bu işlemi 15 gün önce yapardık" dedi.

SP İl Başkanı Selim Sayit Terzioğlu, soruları cevapsız bırakırken, "Fatih Erbakan'ın Yenişehir konferansı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu "Hayırlı olsun" diyerek geçiştirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title