Haberler

Sorgunlu Yazarlar İlçelerinde Buluştu

Sorgun Yazarlar, Şairler ve Ozanlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda eser sahibi Sorgunlu yazarlar ve şairler ilçede buluştu.

Sorgun Yazarlar, Şairler ve Ozanlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda eser sahibi Sorgunlu yazarlar ve şairler ilçede buluştu.

Sorgun Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaptığı konuşmada, ilçelerinde kitap yazmış yüze yakın yazar ve şairin bulunduğunu söyledi.

Bazı yazar ve şairleri Sorgun Yazarlar, Şairler ve Ozanlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu toplantımıza katılan arkadaşlarımızdan bazıları da birbirlerini ilk kez görüp tanıma fırsatı buldular. Belediye başkanlığı görevini 10 yıldır yürütüyorum. Bu güne kadar bana gelip de, Sorgunla ilgili yazdığı kitabı yayınlatmak isteyen herkese karınca kararınca yardımcı olduk. Şimdi de 1529 yılındaki Sorgun'un kayıtlarını çıkarmak için çalışmalarımız var. Bu tarihte Yozgat yokken, Sorgun varmış. 1529 yılında 52 hane yaşıyormuş burada. Onu da tamamlayınca kitap haline getirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız."

Sorgun Yazarlar, Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Durali Doğan da kitap yazmış eser sahibi Sorgunluların bir araya geldiği bu toplantılarını ilk olduğunu söyledi.

Toplantıyı her yıl yapmayı planladıklarını ifade eden Doğan, "Böylelikle, hem bu arkadaşlarımızla ilişkilerimizi sıcak tutacağız, hem de en son yazdıkları eserlerden haberimiz olacak. Şu ana kadar öğrenebildiğimiz kadarıyla Sorgun'da kitap yazmış 100'e yakın şair ve yazarımız var. Bu rakam az bir rakam değil. Bugünkü toplantımızda bu sayının ancak yarısı bir araya geldi ama bir dahaki toplantımızda tamamını bir arada göreceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konuklar anılarını anlatıp, şiirlerini okudular.

Toplantıya, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Kayseri Türk Ocakları Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez, yazarlar, şairler ve ozanlar katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Sorgun Belediyesi Ahmet Şimşek Durali Doğan Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title