Haberler

Sıtkı Turan Spor Aktivite Alanı Açıldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Merhum Çanakkale milletvekili Sıtkı Turan'ın isminin verildiği spor aktivite alanı düzenlenen törenle açıldı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Merhum Çanakkale milletvekili Sıtkı Turan'ın isminin verildiği spor aktivite alanı düzenlenen bir törenle açıldı.

75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nun arka tarafına yapılan son derece nezih ve modern spor alanına merhum Çanakkale milletvekili Sıtkı Turan'ın ismi verildi. Açılış törenine Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Subaşı, merhum milletvekili Sıtkı Turan'ın oğlu Recep Yavuz Turan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda Çanlı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı folklor gösterileri ile devam etti.

Programda Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Recep Yavuz Turan ve Çan Kaymakamı Yakup Tat konuşma yaptı. Sıtkı Turan'ın eşinin telgrafı ise katılımcıları duygulandırdı. İstanbul'da olmasından dolayı programa katılamayan Emine Turan bir telgraf göndererek, merhum eşinin isminin bu şekilde yaşatılmasından dolayı Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya teşekkür etti. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanlıların aynı büyükşehirlerdeki gibi modern ve içerisinde kamelyaların, spor aletlerinin, yürüyüş parkurlarının olduğu güzel bir konseptle nezih spor alanlarının olduğu bir şehirde yaşamalarının hakları olduğunu vurgulayarak, Çan'a yapılan her eserin aynı kalitede yapılmaya devam edileceğini söyledi. Kuzu, gelecek hafta 2'nci Düğün Salonu'nun temelinin de atılacağını belirtti.

Sıtkı Turan'ın Oğlu Yavuz Turan, babasının adını böyle bir merkeze vererek onun adının yaşatılmasının kendilerini çok mutlu ettiklerini ifade etti. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya ilçeye böyle bir eser kazandırdığı için ve babasının adını yaşattıkları için çok teşekkür ederek "Vefa gösterene vefa gösterilir" dedi. Çan Kaymakamı Yakup Tat da böyle bir spor alanını ilçeye kazandırdığından dolayı teşekkür ederek, bu eserlerin tüm Çan'a hayırlı olmasını diledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title