Haberler

Sinop: Sinoplu Gurbetçilerden Örnek Davranış

Avrupa'da yaşayan Sinoplular'ın biraraya gelerek oluşturdukları Avrupalı Sinoplular Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (ASİDER), yaptırdıkları fakülte binasını Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) devretti.

Avrupa'da yaşayan Sinoplular'ın biraraya gelerek oluşturdukları Avrupalı Sinoplular Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (ASİDER), yaptırdıkları fakülte binasını Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) devretti.

7 Aralık 2002 tarihinde temeli atılan ve yardımsever gurbetçilerin katkıları ile yaklaşık 4.5 milyon YTL'ye mal edilen eğitim fakültesi binası, düzenlenen bir törenle OMÜ'ye devredildi. Törene Sinop Valisi Zeki Şanal, AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Trabzon Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, ASİDER Genel Başkanı Cemil Akkurt ile dernek üyeleri, çok sayıda gurbetçi ve vatandaşlar katıldı. Memleketlerine 2 bin 80 öğrenci kapasiteli güzel bir eğitim yuvası kazandıran gurbetçiler, Türkiye'de örnek davranışları ile bir ilke imza atmış oldu. Osmaniye Köyü Mevkii'nde yaptırılan binanın devir teslim töreni, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Törende konuşan Sinop Valisi Zeki Şanal, gurbetçilerle birlikte büyük bir heyecanı paylaştıklarını söyledi. Ülke insanının bu zamana kadarki en büyük projesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti projesi olduğunu belirten Şanal, "Bu projenin sahip olduğu kurumların içinde en önemlilerinin başında üniversiteler gelmektedir. Bu üniversiteler ile Türkiye Cumhuriyeti çağdaş uygarlığın takipçisi ve sahibi olacaktır. Bu üniversiteler ile uygarlığın sahip olduğu değerler yaşanılacak ve uygulanacaktır" diye konuştu.

Zeki Şanal, binanın yaklaşık kullanım alanı itibariyle 6 bin 400 metrekare olduğunu belirterek, bugünkü bayındırlık birim fiyatları ile 4.5 milyon YTL'ye mal olduğunu kaydetti. Şanal, "Bu eğitim abidesi, bedeli itibariyle böyle bir bedele sahip. Ama bu bedele paha biçmek mümkün değildir" dedi.

Yapılan konuşmaları müteakiben gurbetçiler tarafından yaptırılan fakülte binasının sembolik anahtarı, ASİDER Genel Başkanı Cemil Akkurt tarafından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'a verildi. Bu arada Sinop Kent Konseyi Genel Sekreteri Levent Bektaş tarafından da Sinop Yerel Gündem 21 Kent Konseyi adına ASİDER Genel Başkanı Cemil Akkurt'a teşekkür plaketi verildi. Daha sonra OMÜ'ye devredilen fakülte binası katılımcılar tarafından gezildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title