Haberler

Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun temin ettiği iki tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun temin ettiği iki tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı.

Platformun "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında topladığı gıda, içme suyu, ilaç, oyuncak ve giysiler Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda sağlanan iki tır yardım malzemesi platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki merkezinde tören düzenlendi.

Platform Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, dört yıldır hem Türkiye hem de Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle Suriye'de ciddi anlamda su ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Gerem, Kayserili hayırseverlerin su temininde bulunmak için seferber olduğunu belirtti.

Desteklerini esirgemeyen yardımseverlere teşekkür eden Gerem, şöyle devam etti:

"Topladığımız yardımların bir kısmını sınır ötesine bir kısmını da ülkemizde bulunan sığınmacılara ulaştırıyoruz. Bugün 216 ve 217'nci yardım tırını Suriye'ye gönderiyoruz. Bu ramazanda ailelerin iftar sofralarına 40 bin kumanya ulaştırmayı hedefledik. Şuana kadar 37 bin 500 kumanyayı ulaştırdık. Özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği ciddi destekle hedefimize ulaşacağız."

Ramazanda 16 tır yardım ulaştırıldı

Platform sözcüsü Yusuf Mert de ramazanda Suriye'ye toplam 16 tır insani yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Özellikle Suriye'nin iç kesimlerinde nakliye işlemlerinin zorlaştığına işaret eden Mert, gönderilen yardımların üçte birine yakın nakliye bedeli ödediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcıların da desteğiyle yüklenen 2 tır yola çıktı.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Mert Şanlıurfa Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title