Haberler

Seydikemer'de Etkili Olan Dolu, Seralara Zarar Verdi

Güncelleme:

Seydikemer'de gece saatlerinde yağan dolu, domates seraları ile bazı otomobillerin camlarına zarar verdi.

Seydikemer'de gece saatlerinde yağan dolu, domates seraları ile bazı otomobillerin camlarına zarar verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gece yarısından sonra yağan ceviz büyüklüğündeki dolu, Karadere ve Kumluova Mahallelerinde bulunan seralara zarar verdi. Yaklaşık 20 dakika etkili olan doluda seraların camları kırıldı, domatesler zarar gördü.

Bölgede incelemede bulunan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde etkili olan dolunun 600 ila bin dönümlük alanda bulunan seralara zarar verdiğini söyledi.

-"Afet bölgesi ilan edilmesi gerekli"

Durumu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade eden Köken, şöyle konuştu:

"Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Vatandaş, beş yıllık gelirle yapabileceği cam seralarını tamamen kaybetti. İçerisindeki ürün tahrip oldu. Seraların içindeki camların temizlenmesi büyük zaman ve maddi kayba neden olacak. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bölgedeki tüm vatandaşlara geçmiş olsun diyorum."

3 dönümlük alanda domates yetiştiriciliği yapan Halil Acar da 3 dönümlük seralarında bulunan tüm ürünlerin zarar gördüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Cam seralardan çıkan domates piyasaya sürülmez. Domateslerin üzerine düşen cam parçaları içine girmiş olabilir. Onları toplayıp imha edeceğiz. Devletten yardım bekliyoruz. Daha önce burada hortum olmuştu ama bu kadar zarar vermemişti. 25 yıldır burada yaşıyorum bu kadar zarar veren dolu görmedim."

-"Otomobilin camı kırıldı"

Bükceğiz Mahallesi'nde ise Fethi Nurel'e ait otomobilin arka camı yağan dolu nedeniyle kırıldı.

Gece saatlerinde başlayan dolu yağışının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü belirten Nurel, "Sabah kalktığımda otomobilimin arka camının kırık olduğunu gördüm. Evimizin yanında bulunan bir çok seranın camları da dolu nedeniyle kırıldı" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Seydikemer Kumluova Karadere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title