Haberler

Semercilik Mesleğide Tarih Oluyor

Balıkesir'in Havran İlçesinde 28 Yıldır Semercilik Yapan Kemal Alaca, Mesleğinin Gelişen Teknoloji Karşısında Son Günlerini Yaşadığını Söyledi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde 28 yıldır semercilik yapan Kemal Alaca, mesleğinin gelişen teknoloji karşısında son günlerini yaşadığını söyledi.

Küçükdere köyünde semercilik mesleği ile geçimini sağlayan 67 yaşındaki Kemal Alaca, "Bu meslekte yeni çırak, kalfa yetişmiyor. Körfezde çok az kişi bu işi yapıyor şuan Ayvacık ve Balya ilçelerine bağlı köylerden gelen müşterilerim var. Ben bu meslekte çalışarak iki evladımı büyütüp evlendirdim. Şimdi ise siftahsız dükkan kapatıyorum. Benim 4 yaşımda her iki ayağım yandı. Ancak hayata küsmedim, hep çalıştım, yürüyememek benim çalışmamı engellemedi. Azimli olmak başarının yarısıdır. Biraz yürüyebilmek için İstanbul'da suni bacak takıldı. Çok üzülüyorum, 28 yıldır yaptığım mesleğim yok olmak üzere. Benden sonra da artık olmaz" dedi.

(BT-MŞ) 10.06.2008 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title