Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ile jandarma er Önder Turgay'ın cenazeleri İzmir'de toprağa verildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ile jandarma er Önder Turgay'ın cenazeleri İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Başçavuş Canbulat'ın cenazesi, Bayındır Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan kortej eşliğinde Zeytinova beldesine getirildi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Beyza da cenaze aracında yer aldı.

Zeytinova Merkez Camisi'ndeki törende gözyaşı döken şehidin eşi Özlem Canbulat, kızı Beyza, kardeşleri Mustafa Canbulat ve Emine Dinçer, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. 1, 5 yaşındaki Berna da babasının cenaze törenini aile yakınlarının kucağında izledi.

Törene katılanlar arasında yer alan AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, şehidin eşi ve kızının yanında yer alarak, teselli etti.

Tabutun başında "her şey yarım kaldı" diyerek ağlayan Mustafa Canbulat'ın, emekli olduktan sonra ağabeyi ile iş kurmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi öğlen vakti kılınan namazın ardından Kızbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, CHP milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

-JANDARMA ER ÖNDER TURGAY'IN CENAZESİ-

Pervari'deki saldırıda şehit düşen jandarma er Önder Turgay'ın Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine ise şehit erin babası Abdülkadir Turgay, kardeşlerinden Ercan Turgay, İzmir Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Mustafa Aydın, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, CHP milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, emekli Orgeneral Fikret Küpeli, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan babası ve kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

Cami önüne gelen ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan gruba seslenen şehit yakınları, "İyilik yapmak istiyorsanız dua edin lütfen" diyerek grubu susturdu.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de saf tuttu.

Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri top arabasına konuldu ve cenaze protokol tarafından selamlandı.

Bu sırada cami önünde toplanan ve Türk bayrakları açan grubun "PKK Meclis'te yurtseverler hapiste" sloganına tepki gösteren şehit yakınları "Vatan hainleri sizsiniz" diye bağırdı.

Bir şehit yakını da "Taşkınlık yapmayın, bu parti meselesi değil. Başbakan'a da Selahattin Demirtaş'a da sesleniyorum, gelsinler gencimi geri versinler" dedi.

Şehit yakınları, çevredekiler tarafından sakinleştirilirken, polisler de slogan atan grubu uzaklaştırdı. Şehit erin cenaze Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title