Haberler

Sarı: Su Sayaçlarınızı İzole Edin

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, özellikle sayaçları dışarıda bulunan aboneleri uyararak, su sayaçlarını izolasyon malzemesi ile kaplamaları gerektiğini söyledi.

Kentte havaların soğumasıyla birlikte sayaçların donma tehlikesi de başladı. Özellikle bahçeli evlerde oturan ya da sayacı dışarıda bulunan aboneleri etkilemesi beklenen su sayaçlarının donması ve donmanın etkisiyle patlaması tehlikesi abonelerin susuz kalması anlamına geliyor.

Doğal Olarak Çözülmeye Bırakılmalı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı, su sayaçlarının izolasyon malzemesi ile kaplanması halinde donmanın önüne geçilebileceğini belirtti. Donan su sayaçlarını ateş ve benzeri yanlış yöntemlerle çözülmeye çalışılmasının hata olduğunu kaydeden Sarı, donmuş su sayaçlarının doğal olarak çözülmesini beklemek gerektiğini ifade etti.

Sarı, bazı basit yöntemlerle su sayaçlarının donmasının ya da patlamasının önüne geçilebileceğini kaydetti. Sarı, abonelerin, açıkta bulunan su sayaçlarını ve tesisat borularını cam yünü, battaniye ya da eski bir kazakla sararak koruyabileceklerini vurguladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yaşar Sarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title